Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mioamele
865 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Umflarea varfului piciorului sau a varfului piciorului
55 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scapa de durerea de la genunchi!
241 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PNEUMONIA INTERSTITIALA
415 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Durerile de calcai si talpa
81 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cistita
1.089 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Racelile de vara, mai periculoase decat par!
1.030 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Durerea de sciatica - cauze si tratament
58 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Durerea de articulatii si oase dispar in 7 zile
352 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gargara te vindeca de durerea de gat?
1.034 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Cistita interstitiala: nu ignorati durerea pelvina

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.10.2016  Adauga la favorite 2.213 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cistita intestitiala (CI) este o afectiune dureroasa a vezicii urinare, care poate impune restrictii severe unei persoane. Este o conditie cronica a vezicii urinare caracterizata printr-un grad variabil de durere pelvina, frecventa urinarii si nevoia imperioasa de a mictiona. Deseori, oamenii au tendinta de a ignora durerea usoara localizata in orice parte a corpului, atribuind-o stresului sau efortului. Atunci cand dispare dupa cateva zile, se va considera ca totul este bine. Din pacate, cand este implicata durerea pelvina, acest lucru nu este intotdeauna valabil. Orice durere in aceasta zona, ar trebui investigata cat mai curand posibil pentru a se preveni bolile ca cistita intestitiala.

Cauza cistitei interstitiale este necunoscuta. Se crede ca defectul primar se afla in mucoasa vezicii urinare (suprafata stratului protector de glicozaminoglicani) care permite absorbtia de substante cum ar fi potasiul si ureea in peretele vezicii urinare. Astfel ar rezulta leziuni tisulare si dureri insotite de frecventa urinarii si nevoia imperioasa de a mictiona. Activarea celulelor mastocitare cu eliberarea de histamina si inflamatie neurogena sunt considerate, de asemenea, factori importanti in declansarea CI. Simptomele de CI sunt adesea diagnosticate gresit ca o infectie comuna a vezicii urinare (cistita) sau o infectie a tractului urinar. Cu toate acestea, IC nu s-a dovedit a fi cauzata de infectii bacteriene

DiagnosticSus
Pentru diagnosticul CI simptomele enumerate mai sus trebuie sa se manifeste o perioada mai lunga de 4-6 saptamani. In prezent nu exista tratamente pentru vindecarea completa a conditiei, dar exista tratamente care o fac suportabila. Tratamentul este dificil, dar nu este imposibil.

Optiuni de tratamentSus
- Medicatie - unul dintre medicamentele recomandate pentru ameliorarea CI este pentosan polisulfat de sodiu.
- Modificarea stilului de viata - se vor exclude din dieta cofeina, alcoolul, tomatele, citricele, suplimentele care contin vitamina C si potasiu, dulciurile. Se va evita stresul, se vor face exercitii de relaxare, yoga sau masaj.
- Hidrodistensia terapeutica - implica distensia vezicii urinare cu ser fiziologic sau apa si are rolul de a ameliora durerile.
- Terapia intravezicala - presupune administrarea unui cocktail de medicamente sub forma lichida care sunt administrate in vezica urinara prin intermediul unui cateter.
- Injectarea intravezicala cu botox - botoxul este injectat in vezica urinara prin endoscopie in cazul in care situatia nu se imbunatateste prin alternativele mentionate mai sus.
- Neuromodulatie - un stimulator electric este implantat in partea inferioara a spatelui sau a perineului pentru a mentine sub control simptomele.
- Interventie chirurgicala - aceasta este indicata mai ales in cazul pacientilor care au o capacitate mica a vezicii urinare.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.