Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Next (SUA 2007) Actiune,Thriller cu Nicolas Cage 86 min
1.701 vizite - 0 comentarii
adaugat de sordi
 
  Seducatorul fara chip (SUA 2007) Thriller
1.192 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretul fiicei mele (SUA 2007) / Mister,Thriller
5.106 vizite - 0 comentarii
adaugat de labionda
 
  Avionul mortii(SUA 2007)SF.Thriller 94 min
1.340 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dublu tatic (SUA 2015) Thriller / 85 min
4.082 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O aventura fatala (SUA 2020 Thriller 82 min
144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ghinion SUA 2003) Thriller cu Armand Assante 85 min
2.278 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Mr. Brooks (SUA 2007) Thriller
1.148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sub acoperire (SUA 1992) Actiune,Crima,Thriller
1.701 vizite - 0 comentarii
adaugat de paris
 
  Spiders (SUA 2013) Thriller
2.729 vizite - 0 comentarii
adaugat de klio
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Sub anestezie (SUA 2007)Thriller 84 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.09.2016  Adauga la favorite 491 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.5
   
 
Awake
(2007)
IMDB 6,5
Regia Joby Harold
Filmul este despre un tanar bogat, care are o inima bolnava si o viata amoroasa complicata, care, la inceputul transplantului salvator de inima, experimenteaza fenomenul medical cunoscut sub numele de "constienta anestezica": desi paralizat de medicament, pacientul poate sa vada, sa auda si, cel mai infiorator, poate sa simta tot ce i se intampla.

"Cele mai multe thriller-uri psihologice sunt experimentate de public intr-un mod pasiv", spune Harod, care isi face debutul regizoral odata cu filmul AWAKE / Sub anestezie. "Ideea acestuia este de a transporta publicul inauntrul constiintei barbatului, in timp ce el are aceasta experienta unica si, in acelasi timp, inspaimantatoare."

"In cele mai multe thriller-uri,", continua Harold, "publicul vede personajul principal mergand printr-un coridor si stie ca exista un om rau la colt, ca pericolul e aproape. In filmul nostru eu sper sa fac ca experienta lui Clay sa aiba loc chiar in mintea publicului. Incercam sa facem aceasta experienta cat de viscerala, de imediata si de identificabila cu putinta, pentru a fi ceva ce publicul sa poata simti in timp real. O sa fie ca o cursa."

Intr-o dupa-amiaza senina si rece de toamna, Harold, Hayden Christensen si o echipa de productie talentata din New York, incluzandu-l pe operatorul cinematografic care a lucrat la filmul premiat cu Oscar, Titanic, muncesc din greu la o scena in care durerea insasi e vizualizata. Locul ales este un coridor din celebrul spital Bellevue din Manhattan, la un etaj superior, cu vedere spre East River. Lumini fluorescente sclipesc pe linoleumul lustruit de pe podea. Locul este dominat de o tacere mormantala. Apoi, incepe cosmarul.

Probabil ca e un lucru bun ca aceasta aripa din Bellevue e pe cale sa fie renovata si este lipsita de pacienti: tipetele infioratoare ale lui Christensen ar fi afectat dispozitia oricarui om.

Dupa manifestarea pietrei la rinichi a lui Harold, i-a luat aproape o saptamana sa scrie prima varianta din AWAKE / Sub anestezie si inca trei luni sa faca cercetari pentru a construi povestea.

"Am vorbit cu vreo cincizeci de asistente, patru chirurgi si o multime de doctori - in principiu nimeni cunoscut, care sa fi avut orice fel de baza de cunostinte de medicina", spune el.
Harold mai prezentase un film la Open City Films, compania de productie newyorkeza condusa de Joana Vicente si de Jason Kliot. "Proiectul precedent a fost un thriller ametitor, aproape epic,", isi aminteste Vicente, "care a fost foarte greu de realizat."

Dupa episodul cu piatra renala, Harold s-a intors la Open City Films iarasi in forta, pentru AWAKE / Sub anestezie, care se concentra mai mult pe partea narativa a constientei anestezice. Open City Films a imbratisat ideea cu mult entuziasm si a inceput dezvoltarea proiectului cu Harold, proiect care a durat doi ani.

Cum AWAKE / Sub anestezie lua avant, Vicente si Kliot de la Open City au decis sa-i mentioneze proiectul lui Vicky Cherkas, director administrativ la o alta companie de productie din New York, GreenStreet Films. Cherkas le-a spus lui Fisher Stevens si lui John Penotti de la GreenStreet despre proiect si, bazandu-se pe entuziasm, au continuat cu Open City.

"Scenariul m-a captat total, si pe John Penotti, la fel, si toata echipa de la GreenStreet", explica Stevens. "Era ca acele filme unice, ceva ce n-am mai facut la compania noastra si ceva ce nu mai vazusem ca cinefil. Prerogativul nostru obisnuit e ca scenaristul sa-si regizeze singur scenariul, iar Joby era in mod clar gata sa regizeze."

Din acest moment, Harold isi aminteste cum si-a petrecut mult timp facand drumul spre si de la Los Angeles si cunoscand oameni precum Hayden si Jessica, adunand distributia potrivita care sa faca pe toata lumea sa se simta in largul ei la acest proiect. "Cand te gandesti la ce am incercat sa facem, AWAKE / Sub anestezie e un film experimental si aventuros", explica el. "Nu multe filme sunt ca acesta."



Distributia

Jessica Alba
Sam

Hayden Christensen
Clay

Terrence Howard
dr. Jack Harper

Lena Olin
Lilith Beresford

Christopher McDonald
Dr. Larry Lupin

Fisher Stevens
producer

Denis O'Hare


Sam Robards
Clayton Beresford
Rana Morrison
asistenta

Arliss Howard
dr. Jonath


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.