Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Salvatore Adamo
1.353 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Salvatore Adamo - Biografia unui succes
1.280 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Mari actori - Al Pacino
1.209 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Toto Cutugno
159 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Al Pacino - Unul dintre cei mai mari actori
1.304 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fred Vargas
396 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata si moartea lui John Bonham (Led Zeppelin)
1.768 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  George Enescu - Documentar / Part 3
1.584 vizite - 0 comentarii
adaugat de Iulia Andrei
 
  Clint Eastwood
1.070 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uma Thurman si John Travolta dans Fabulos
1.177 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Salvatore Adamo

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.09.2016  Adauga la favorite 1.354 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Salvatore Adamo (n. 1 noiembrie 1943 in Comiso, Sicilia) este un muzician si cantaret belgian de origine italiana.


Pe cand Salvatore Adamo avea 4 ani, familia lui s-a mutat la Mons in Belgia, in cautare de lucru. Tatal sau a gasit de lucru in mina, iar Salvatore si-a petrecut copilaria in localitatea Jemappes.

Deoarece in Belgia nu se poate obtine o cetatenie dubla la majorat, din respect pentru tatal sau. Adamo s-a hotarat sa pastreze cetatenia italiana. Prin decret regal, la 4 iulie 2001, regele Albert al II-lea al Belgiei i-a acordat titlul nobiliar de cavaler. Pentru ca intre timp legislatia se schimbase, si era permisa si dubla cetatenie, cu aceasta ocazie a facut demersuri pentru a obtine cetatenia belgiana, fara insa a renunta la cea italiana.

In scoala a cantat in corul bisericesc si a invatat sa cante la chitara. in 1960 a participat la un concours organizat de Radio Luxembourg, castigand finala de la Paris. In 1962, dupa ce a castigat un concurs muzical in Franta, a aparut in Belgia primul disc muzical a cantaretului. Primul succes l-a avut in 1963 cu cantecul Sans toi ma mie. Au urmat Tombe la neige, Vous permettez Monsieur, La Nuit (1964), Dolce Paola, Les Filles du bord de mer si Mes mains sur tes hanches' (1965), Ton Nom, Une meche de cheveux (1966), Une larme aux nuages, Inch'Allah (1967), L'amour te ressemble, F… comme femme, (1968), A demain sur la lune, Petit bonheur (1969), Va mon bateau (1970), J'avais oublie que les roses sont roses (1971), C'est ma vie (1975)… Deja in anul 1966, o patrime din discurile muzicale vandute in Franta purtau numele lui Salvatore.

Cu toate ca nu vorbea cursiv germana, a inceput sa cante in limba germana primele compoztii muzicale proprii. In 1967 a intreprins un turneu in Germania, incununat de succes. Slagarul lui mai renumit a fost „Es geht eine Trane auf Reisen" (Une larme aux nuages), cu care a ajuns in clasamentul Top pe locul 2. In anii 1970 au urmat cantecele:

"Kieselsteine", "Seiltanz - Kieselsteine 2", "Hinter den Herzen - Kieselsteine 3", "In deinen Armen sterben", "Der Gehangte", "Die Feen sterben nicht", "Was soll ich da noch fur Euch singen?", "Wenn Du wiederkommst".
In anul 2002, orasul belgian Mons l-a declarat pe Adamo „cetatean de onoare".

La data de 28 mai 2004 a fost nevoit, din motive de sanatate, sa intrerupa turneul planificat.

Dupa un an a dat numeroase concerte in Belgia si Franta, la concertele sale venind public chiar din America. In anul 2007 a participat la festivaluri de muzica usoara din Franta, Belgia si Canada. Adamo canta in 9 limbi diferite, cantecele lui au fost vandute intr-un numar ce depaseste cifra de 100 milioane discuri.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.