Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum sa scapi de punctele negre
1.464 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Filmuletu (tradus) despre INGREDIENTELE DIN COSMETICE
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O super masca pentru eliminarea punctelor negre !
831 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manechiura cu buline
1.275 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scapi de punctele negre de pe fata
1.755 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Alimente care nu ar trebui sa lipseasca de pe…fata ta!
1.229 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Detaliul la care sa fii atenta cand cumperi piept de pui
1.022 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum cureti cartofii noi usor si rapid
363 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se scoate un tatuaj
1.375 vizite - 0 comentarii
adaugat de petrica
 
  Cele doua reguli de aur pentru slabit!
1.041 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Frumusete
 

 

Ce sunt punctele albe

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.08.2016  Adauga la favorite 1.089 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Frecvent, punctele albe pot fi observate la nou-nascuti, si sunt considerate normale, dar pot fi remarcate si la adolescenti sau la persoanele adulte. Este posibila aparitia lor dupa arsuri, dermabraziune, traumatisme ale pielii sau tratamente cu corticosteroizi. Daca la nou-nascut sunt localizate la nivelul nasului, la adolescenti si la adulti se observa adesea pe fata, mai ales in jurul ochilor. De multe ori, pot avea si forme eruptive.

"Punctele albe de la nivelul fetei pot fi chisturi mici sau comedoane inchise, in timp ce punctele negre sunt numite comedoane deschise. Chisturile se prezinta sub forma unor mici puncte albe, rotunde, superficiale (epidermice) in timp ce comedoanele sunt acumulari de sebum in piele", spune dermatologul Nectara Mitroi pentru Gandul.

Tratamentul consta in indepartarea acoperisului epidemic cu ajutorul unui ac.

Comedoanele inchise si deschise (punctele albe si negre) sunt leziuni de acnee.

Apar pe fata sau trunchi si pot fi insotite sau nu de leziuni inflamatorii – papule si pustule."Punctele negre contin celule moarte si sebum. Deschiderea la nivelul pielii este mare. iar contactul materialului din folicul cu aerul produce o reactie oxidativa care da culoarea neagra de suprafata.
Punctele albe sunt foliculi umpluti cu acelasi tip de material ca si punctele negre, dar nu au deschidere vizibila la suprafata pielii. Prin urmare, aerul nu poate ajunge la folicul, materialul nu este oxidat si ramane alb", precizeaza specialistul.

De obicei, tratamenteul nu actioneaza rapid, primele efecte fiind vizibile dupa 6-8 saptamani. De asemenea, daca pacientul nu este consecvent in folosirea cremelor sau a metodelor particulare de ingrijire a tenului, efectele tratamentului vor intarzia sa apara.

„Tratamentul medical poate fi facut cu retinozi topic sau oral, benzoil peroxid sau metode combinate: micro dermabraziune, extractie. Variantele de tratament difera de la un pacient la altul. Conteaza numarul leziunilor, dimensiunea lor, dar si varsta pacientului sau afectiunile asociate. Utilizarea retinozilor implica evitarea expunerii la soare, ele avand un efect fotosensibilizant. Cremele pot usca pielea si pot avea efect iritativ local, de aceea si usuca pielea necesitand de multe ori in combinatie creme hidratante. Nu este recomandata folosirea cremelor grase, care pot avea efect ocluziv, si pot favoriza formarea de noi comedoane. Este de asemenea importanta folosirea unui gel de curatare care sa ajute la indepartarea celulelor moarte si impuritatilor de la nivelul tenului", concluzioneaza dermatologul Nectara Mitroi.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.