Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Greseli pe care le faci la dus
1.131 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  8 GRESELI pe care le facem cand aplicam FONDUL DE TEN
806 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum iti deschizi parul fara sa il distrugi cu decolora
1.188 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa-ti vopsesti parul cu fard de pleoape in orice cul
1.912 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa-ti colorezi parul cu hartie creponata
1.918 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa iti colorezi parul cu ajutorul cariocilor
958 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coafuri pentru Revelion
1.795 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ingrijirea parului vopsit
1.382 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  31 DE TRUCURI UIMITOARE, PENTRU UN ZAMBET ALB
507 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa iti faci parul daca ai VARTEJ
3.088 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Frumusete
 

 

9 greseli care iti ingrasa parul

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.08.2016  Adauga la favorite 1.152 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Daca simti ca parul tau este tot timpul gras, cateodata chiar si la cateva ore dupa ce l-ai spalat, motivul ar putea fi legat de modul in care il speli si il aranjezi – iar solutia nu este neaparat sa-l speli mai des sau sa sa folosesti si mai mult sampon uscat.

Este adevarat ca nu ne putem lupta cu mostenirea genetica, dar putem sa eliminam majoritatea celorlalti factori si astfel sa amelioram problema sau chiar sa scapam de ea. Primul pas este sa ne dam seama ce greseli facem in ingrijirea parului. Ia in considerare aceste greseli des intalnite si solutiile pentru fiecare dintre ele si daca le eviti parul tau iti va multumi.
1. Nu te speli pe cap suficient de des

Metoda care presupune spalarea parului fara sampon (no poo) este inca foarte populara si ar putea fi explicatia din spatele aspectului gras al parului. Daca nu folosesti deloc sampon, parul tau se poate ingrasa foarte usor. Asta se intampla tocmai pentru ca uleiurile, celulele moarte si resturile raman pe scalp si iti ingrasa parul.
2. Te speli pe cap prea des

Pe de alta parte, nici daca te speli prea des prea cap nu este bine. Atunci pielea scalpului este constant privata de uleiurile esentiale. Asemeni pielii din alte zone, scalpul va raspunde producand si mai multe uleiuri. Rezultatul? Un par gras care nu pare niciodata proaspat spalat, oricat de mult ai incerca.
Jeffrey J. Miller, profesor de dermatologie la Colegiul de Medicina a Universitatii Pennsylvania, recomanda sa iei in considerare si mediul inconjurator. De exemplu, daca locuiesti intr-o zona ruralp cu aer curat si putina umiditate, este in regula sa –ti speli parul la cateva zile. Pe de alta parte, daca locuiesti intr-o zona urbana sau mergi des la sala, ar fi mai bine sa te speli in fiecare zi.
3. Aplici gresit balsamul de par

Parul tau are nevoie de ingrijire pentru a-l pastra hidratat si sanatos, dar expresia prea mult strica poate fi aplicata cu siguranta in acest caz. Daca balsamul intra in contact cu scalpul, asta poate contribui la ingrasarea parului, mai ales daca ai un scalp uleios, pentru ca balsamurile de par contin ingredient hidratante. Specialistii recomanda curatarea parului cu sampon, clatirea acestuia si aplicarea balsamului doar pe jumatate din lungimea parului, cu mai multa grija la varfuri
Advertisement
4. Apa cu care te clatesti pe par este prea calda

Ne pare rau pentru fanii dusurilor fierbinti, dar pielea scalpului se poate usca foarte tare daca este expusa la apa fierbinte, ceea ce duce la cresterea productiei de uleiuri. Asa ca, daca si tu folosesti apa prea calda pentru a te clati incearca sa reduci temperatura pe cat posibil. De fapt, dusurile reci la final sunt recomandate pentru a adauga stralucire parului, pentru ca astfel se inchid cuticulele. Bonus: mai putina caldura in timpul dusului este benefica si pentru tenul tau.
5. Produsele de styling pe care le folosesti sunt prea puternice

Produsele de styling precum ceara, uleiurile sau spuna de par iti pot face parul mai gras deoarece contin ingrediente hidratante precum uleiurile naturale. Foloseste cel mult fixativ sau sprayuri pentru descurcarea parului, pe care sa le aplici la varfuri. Atentie, insa – in loc de balsam, nu impreuna cu acesta.
6. Iti indrepti parul cu placa in fiecare zi

Vesti proaste pentru acelea dintre voie care iubesc folosesc placa de intins parul foarte des. Acest obicei iti face parul sa arate mai gras decat ai vrea. Daca iti indrepti parul, acesta va fi mai aproape de scalp, va intra in contact cu mai multe uleiuri si va parea mai gras.
7. Ondulatorul, placa sau periile pe care le folosesti sunt murdare

Ca si in cazul pensulelor de make up care pot duce la aparitia acneei, folosirea unor instrumente murdare are repercursiuni asupra scalpului tau. In acest caz nu faci altceva decat sa transferi uleirui si mizerie in parul tau. Citeste cu atentie instructiunile pentru ustensilele de styling si perii si vezi care este cea mai buna metoda de curatare.
8. Iti pieptani parul prea des

Unul dintre cele mai mari mituri ale hairstylingului este ca daca te pieptani de 100 de ori pe zi parul tau va arata sanatos si matasos. De fapt, acest obicei il face sa se ingrase mai repede. Daca te pieptani prea des stimulezi productia de uleiuri. Cea mai buna solutie? Dezcalceste parul de jos in sus, dar nu petrece prea mult timp in fata oglinzii pieptanandu-l.
9. Apelezi prea des pe samponul uscat

Te intelegem perfect si noua ne place samponul uscat, dar asta nu inseamna ca este sanatos sa-l folosesti cinci zile pe saptamana. Poti folosi samponul uscat, dar fii asigura-te ca te speli pe cap regulat pentru a nu se aduna pe scalp. In plus, nimeni nu vrea un par pudrat si uscat – rezultatul a prea multe utilizari ale samponului uscat!


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.