Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Beneficiile flotarilor in durerile de spate
2.555 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este si care sunt beneficiile dietei asiatice? |
129 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PREDIABET
94 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara
173 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cafeaua ca medicament
599 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce se intampla, daca bei apa de usturoi in fiecare zi?
718 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficiile mustului.
184 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Care sunt riscurile consumului de vin si beneficiile
932 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Deviatie de sept
185 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Semintele de in
34 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Beneficiile si riscurile smochinelor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.08.2016  Adauga la favorite 943 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Preferatele Cleopatrei, fructele mici, delicioase si foarte dulci au ocupau un loc important in multe culturi din intreaga lume. Romanii, mari consumatori de smochine, considerau ca acestea reprezinta un dar de la zeul fertilitatii. Toate smochinele, uscate sau proaspete sunt foarte hranitoare. Beneficiile pentru sanatate pot fi atribuite continutului de minerale si de vitamine.
mochinele contin vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, calciu, fier, fosfor, mangan, sodiu, potasiu si clor. Nu numai ca sunt gustoase, dar au si o serie de avantaje pentru mentinerea sanatatii. Acestea contin beta-caroten, flavonoide si o enzima numita ficina, care ajuta la digestie. „Smochinele constituie o sursa esentiala de fibre alimentare si ajuta la imbunatatirea digestiei si previn constipatia. Continutul ridicat de potasiu, fier, calciu si fibre vegetale, le fac ideale in scopuri medicale, ca diuretic si laxative“, spune medicul Victor Verinceanu. Cata energie ne dau fructele uscate Specialistii spun ca smochinele proaspete furnizeaza o energie de 43 kcal/100g, iar cele uscate 213 kcal/100g. Sase smochine contin 891 mg de potasiu, adica aproape 20% din nevoia zilnica si de doua ori continutul de potasiu dintr-o banana mare.
Smochinele sunt utile si in diverse afectiuni respiratorii, inclusiv in astm si in tusea productiva. Deoarece acestea sunt, deasemenea, bune pentru digestie, ele ajuta in tratarea constipatiei, indigestiei. Sunt un remediu excelent pentru febra, otite, abcese, boli venerice si pentru ficat.
gleaza tensiunea arteriala. Smochinele nu contin sodiu, in schimb sunt o sursa importanta de potasiu, de aceea scad tensiunea arteriala.. Controleaza greutatea corporala. Pentru cei care doresc sa slabeasca sau sa-si mentina greutatea sub control, smochinele sunt un bun ajutor datorita continutului de fibre.
Imbunatasesc digestia. Sunt o buna sursa de fibre alimentare si ajuta la imbunatatirea digestiei si previn constipatia. Prevenirea cancerului. Un studiu care a implicat mai mult de 50.000 de femei la menopauza a scos la iveala ca cele care au mancat o cantitate crescuta de alimente bogate in fibre, precum smochinele si-au redus cu 34% riscul de cancer. In plus, aceste fructe contin un nivel cescut de antioxidanti care ajuta la prevenirea cancerului. Intaresc oasele. Smochinele sunt o sursa importanta de calciu. In plus, potasiul pe care il contin nu ajuta doar la reglarea tensiunii arteriale ci impiedica si eliminarea calciului.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.