Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum sa curatati ficatul in 3 zile
269 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rezonanta magnetica
1.739 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  RMN pentru claustrofobi
509 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stiinta din spatele tatuajelor:
50 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevarul despre TATUAJE | Ce se intampla in CORP
55 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este electroterapia?
691 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa scazi imediat zaharul din sange?
182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce e tomografia?
2.014 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adenoidita
1.129 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Holterul ECG
217 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Pregatirea pacientului pentru investigatia RMN

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.08.2016  Adauga la favorite 1.518 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In general nu este necesara pregatirea pacientului in vederea efectuarii unei investigatii RMN.

Cu exceptia cazurilor speciale, in care medicul solicita o anumita conduita alimentara inaintea efectuarii investigatiei, pacientul poate sa isi desfasoare activitatea, sa isi efectueze tratamentele curente si sa se alimenteze normal.
Inaintea efectuarii investigatiei pacientul trebuie sa completeze un chestionar specific, iar in unele cazuri trebuie sa prezinte rezultatul testelor de laborator pentru functia renala.


Cat dureaza o investigatie RMN?

In mod obisnuit o investigatie RMN se desfasoara pe parcursul a 15 - 20 de minute pentru un seg­ment anatomic, dar acest interval poate varia in functie de sectiunea corpului uman care este supusa procedurii si de administrarea intravenoasa a substantei de contrast.


Cat este de sigura investigatia RMN?

Pana in prezent nu au fost constatate efecte secundare ale examinarii propriu-zise dar, foarte rar, sunt posibile reactii adverse in cazul administrarii substantei de contrast.
Sunt anumite situatii in care aceasta investigatie este interzisa, de exemplu in cazul in care pacientul are stimulatoare cardiace, proteze metalice magneto-dinamice, schije metalice in corp sau in ochi ca urmare a unor traumatisme anteriorare, anumite implanturi dentare, piercing-uri, etc.
Avand in vedere amplasarea si modul de functionare al aparatului de RMN exista posibilitatea ca pacientilor care prezinta simptomatologie claustrofobica sa le fie accentuata aceasta dispozitie. In acest caz pacientul trebuie sa solicite ajutorul personalului specializat al Affidea inaintea inceperii procedurii.
Toate aparatele RMN folosite in compania Affidea Romania au dimensiuni mai mari, din punct de vedere al spatiului pacientului, in comparatie cu celelalte tipuri aflate in exploatare in tara, fiind facilitata si investigarea pacientilor mai corpolenti sau a celor care prezinta simptome de claustrofobie.


Ce trebuie sa poarte pacientul in timpul investigatiei RMN?

Pacientul trebuie sa renunte pe perioada examinarii la bijuteriile metalice sau proteza dentara, iar in cazul femeilor se recomanda sa renunte la machiaj.
La momentul prezentarii pacientul va trebui sa imbrace un halat special pentru consultatie, ce ii va fi pus la dispozitie de catre personalul Affidea Romania, dupa caz.
Daca este necesar, pacientul va putea primi un set de casti de protectie pe intreaga perioada a investigatiei, daca este necesar.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.