Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Maria Magdalena-Personalitati care au marcat istoria
1.564 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biserica Coltea -Bucuresti
1.283 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Joia Mare -semnificatie
886 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria bisericii Albe Bucuresti
829 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biserica Sfanta Treime - Delea Veche
658 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biserica Schitul Darvari
754 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biserica Popa Soare -Bucuresti
817 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Pelisor
905 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biserica "Sf. Anton","
846 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul de la Balcic si Regina Maria
1.883 vizite - 1 comentarii
adaugat de haga
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Biserica Sfintei Maria din Zion

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.08.2016  Adauga la favorite 1.706 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Biserica Sfintei Maria din Zion In biserica Sfanta Maria din Zion, din ora ul etiopian Axum, se spune ca s-ar afla Chivotul sLegilor. O singura persoana are acces in biserica i poate vedea chivotul, mai precis calugarul-sgardian. Odata ales, acesta trebuie sa stea inchis in capela, alaturi de chivot, pentru tot restul vie ii.tBiserica Sfanta Maria din Axum a fost construita pentru prima oara in in secolul al IV-lea de catre regele Ezana (320-360), primul conducator cre tins al Etiopiei. Loca ul a devenit catedrala ora ului i cea mai importanta biserica din regat, primul s s sepiscop ce a rezidat aici fiind Sfantul Frumentie. De asemenea, de-a lungul timpului edificiul a servit drept loc de incoronare al monarhilor etiopieni.In secolul al X-lea, regina Gudit a ordonat jefuirea i incendierea multor biserici, printre care i a Sfintei Maria din Axum. s sAcest lucru se datoreaza faptului ca Gudit era de religie iudaica i avea o mare antipatie pentru cre tini. Cu toate acestea, s sdupa acest eveniment, biserica a fost reconstruita la o scara mai mare, devenind un edificiu impozant. In secolul al XVI-lea, in timpul campaniilor militare somaleze conduse de imamul Ahmad ibn Ibrahim al-Ghazi, biserica a fost din nou jefuita i sdistrusa. Reconstruc ia ei se datoreaza regelui Gelawdewos (1540-1559), fiind apoi renovata i extinsa in timpul domniei lui t sFasilides (1632-1667).
In anul 1950, regele Haile Selassie a construit o noua catedrala moderna, langa cea veche, atat pentru barba i cat i pentru t sfemei, intrucat in cea veche accesul femeilor era strict interzis. Noul edificiul are un dom imens i un turn-clopotni a destul s tde inalt. Biserica este un important loc de pelerinaj pentru ortodoc ii etiopieni, aici avand loc anual pe data de 30 noiembrie sFestivalul Mariei Sionului. Altarul bisericii a fost adus din Israel de la Ierusalim, de aici i numele des Sion.Conform tradi iei etiopiene, intr-o capela din curtea vechii biserici se aflat Chivotul Legamantului ce con inet Tablele Legii datedeDumnezeu lui Moise pe Muntele Sinai. Tradi ia face din regii etiopieni descende i ai regeluit t Solomon. Potrivit legendei, regina din Saba ar fi revenit, in regatul sau, insarcinata, iar fiul sau, Menelik I, primul imparat al Etiopiei, ar fi fiul luiSolomon. Legenda precizeaza ca tanarul prin ar fi fost educat lat Ierusalim pentru a se impregna de in elepciunea tatalui tsau i ar fi adus cu sine chivotul in Etiopia.s


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.