Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Acte necesare la infiintarea unui PFA
1.304 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vrei o geanta plic?
776 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vrei si tu o pereche de pantaloni scurti ?
726 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Persoana Fizica Autorizata (P.F.A.)
1.042 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primul pas - atunci cand vrei o casa
506 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum pui buton Facebook share pe site sau blog
482 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primul pas - atunci cand vrei o casa
539 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum alegi rucsacul pentru drumetii pe munte
148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa-ti colorezi parul doar pentru o zi
1.751 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa alergi mai repede fara sa te accidentezi
106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Vrei sa-ti inchizi PFA-ul?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.07.2016  Adauga la favorite 1.016 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pasii de urmat si documentele necesare

Daca ai decis sa-ti inchizi PFA-ul, urmeaza pasii indicati de Avocatnet.ro. Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa te deplasezi la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul in raza caruia ai declarat sediul profesional, in termen de 15 zile de la incetarea activitatii. Insa, nu inainte de a incheia conturile cu Fiscul. „Pentru a nu intampina probleme in procesul de radiere, este util ca PFA sa se asigure inainte de a initia procedura de radiere din Registrul Comertului ca nu are debite restante la administratia financiara"- precizeaza avocatnet.ro. Documentele necesare sunt: cererea de inregistrare (formular tip); documentele justificative care atesta motivul radierii, daca este cazul; originalele documentelor emise de Registrul Comertului la inregistrarea PFA (certificatul de inregistrare si certificatul constatator de autorizare a activitatii); dovezile pentru plata taxelor/ tarifelor legale, care se achita la casiera oficiului competent si care insumeaza 72 de lei (45 de lei, taxa de registru si 27 lei, procent aplicat taxei de registru).
Solutionarea dosarului, in 5 zile

Solutionarea dosarului este de competenta directorului oficiului registrului comertului de pe langa tribunal, cel care poate dispune, in functie de particularitatile fiecarui caz, administrarea si a altor acte doveditoare decat cele enumerate. Daca dosarul este complet si cuprinde toate documentele solicitate, institutia va elibera documentele privind radierea entitatii in aproximativ cinci zile. Important: In cazul in care desfasori activitati din profesii libere, reglementate in baza legilor speciale, trebuie sa obtii de la corpul/ ordinul profesional din care faci parte documente justificative privind incetarea activitatii.
Obligatiile fata de Fisc, dupa radiere

Odata obtinute documentele de la ONRC, ai de indeplinit cateva obligatii si in relatia cu ANAF. Concret, in termen de 30 de zile de la incetarea activitatii, trebuie sa te prezinti la organul fiscal competent (cel in raza caruia isi are sediul profesional) cu certificatul de inregistrare fiscala/ certificatului de inregistrare ca platitor de TVA, in original, in vederea anularii. In plus, trebuie sa depui la organul fiscal de domiciliu, in termen de 15 zile de la data producerii evenimentului, si formularul 220 – Declaratie privind venitul estimat/Norma de venit, alaturi de documente justificative, cu bifarea casutei Recalculare Plati Anticipate. Nu in ultimul rand, avocatnet.ro precizeaza ca, pentru declararea veniturilor obtinute in cursul anului in care se solicita radierea, titularul PFA care realizeaza venituri din activitati independente are obligatia depunerii formularului 200- „Declaratie privind veniturile realizate din Romania". Potrivit sursei citate, termenul-limita pentru depunerea acestui document este ziua de 25 mai a anului urmator celui in care au fost obtinute veniturile.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.