Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Universul Holografic
1.458 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tutorial 21 Excel
1.588 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amplasarea unui calculator corect
1.335 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa stergi toate datele de pe un mac
1.007 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PC Garage TV ep 3
1.603 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  MagExplorer - solutie completa masurare suprafete agrico
1.505 vizite - 0 comentarii
adaugat de gps-agricol
 
  GPS agricol GPS Carto - declaratie APIA
1.860 vizite - 0 comentarii
adaugat de gps-agricol
 
  Cum sa urmaresti posturi TV gratis de pe calculator!
1.298 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  13 sfaturi pentru cumparaturi in siguranta pe internet
1.329 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Descarca gratuit orice harta, pe mobil, in vacanta
1.066 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Tehnologie-IT
 

 

Pot fi furate datele din calculator cu un ventilator?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.07.2016  Adauga la favorite 1.193 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Daca vrei sa fii sigur ca nimeni nu iti poate intra in computer, deconectarea lui de la Internet e un prim-pas important. Totusi, expertii ne arata ca nu e nicidecum suficient sa ne rezumam la asta.

Oamenii de stiinta din Israel au aratat o noua modalitate prin care datele pot fi extrase dintr-un computer, chiar daca acesta nu e conectat la internet. Noul tip de atac se foloseste de sunetele pe care le scot ventilatoarele interne ale dispozitivului, iar programul necesar pentru asta se numeste Fansmitter.



Aparent, odata ce computerul este infectat cu Fansmitter, programul poate obtine datele din el, chiar daca este izolat de internet. Mai mult decat atat, ar functiona inclusiv in conditiile in care lipsesc elementele audio de hardware si difuzoarele. Aparent, malware-ul regleaza viteza ventilatoarelor, astfel incat sa genereze o forma de unda acustica emisa de PC, care sa poata fi citita ulterior. Mai clar, Fansmitter ia date din PC, apoi preia controlul asupra ventilatorului si il foloseste pentru a genera semnale audio subtile, care pot fi ulterior detectate si interpretate de un dispozitiv din apropiere.

Nu ar fi prima oara cand sunt folosite semnale audio pentru a extrage date dintr-un computer fara conexiune la internet. Au fost mai multe demonstratii in trecut care au aratat ca difuzoarele interne si externe pot folosi tehnici similare. Prin urmare, pentru a ne asigura ca avem un computer total sigur, nu e suficient sa il izolam de internet, ci si sa ii dezactivam difuzoarele.

Pentru ca acest tip de atac sa functioneze, intai e necesar ca dispozitivul sa fie infectat cu programul malitios. In cazul unui computer fara conexiune la internet, ar fi nevoie de acces fizic, care e destul de greu de obtinut. In plus, cercetatorii au putut obtine date cu o rata de 900 de biti pe secunda, ceea ce inseamna ca procesul e foarte lent, cu exceptia textelor. Joshua Kopstein de la Motherboard explica astfel: „Nu e ideal pentru a descarca noul album al lui Taylor Swift, dar e in regula pentru a fura parole si chei de criptare".

La sfarsitul zilei, majoritatea oamenilor nu au de ce sa isi faca prea multe griji pentru acest tip de atac. Studiul a fost publicat pe arXiv,org, ceea ce inseamna ca inca nu a fost revizuit suficient pentru a fi publicat intr-o revista de specialitate.


Playtech.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.