Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ceai de GHIMBIR: beneficii si contraindicatii
70 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Strugurii – top 20 de beneficii pentru sanatate
192 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara
191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  30 de beneficii extraordinare ale apei cu lamaie
67 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Usturoiul negru
902 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Super remediu pt.reumatism, calvitie, sciatica ,alcool
293 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce este bine sa consumi zilnic nuci
779 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SAUNA - Beneficii incredibile.
55 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ghimpe beneficii
571 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SANATATE: BENEFICIILE CONSUMULUI SUCULUI DE ROSII
195 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Cinci beneficii pe care le are pudra matcha

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.07.2016  Adauga la favorite 966 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
tcha este una dintre cele mai sanatoase variante in care poti consuma ceaiul verde. Aceasta este o pudra foarte fina obtinuta din frunzele plantei din care de obicei facem acest ceai. In mod normal, frunzele se folosesc pentru infuzie, apoi se arunca. In cazul pudrei matcha, ele sunt consumate odata cu bautura. Pentru ca sunt pline de nutrienti (antioxidanti si polifenoli) si provin de la plante care au un regim diferit de ingrijire fata de planta obisnuita, frunzele de ceai verde sunt principala cauza pentru care pudra matcha este un adevarat miracol pentru sanatate.

Ceaiul din pudra matcha: un miracol pentru sanatate
Poate ca pana acum nu stiai prea multe despre pudra matcha, dar cu siguranta ai observat ca a inceput sa fie foarte populara si la noi. Companii precum Starbucks au inceput sa includa ceai matcha in meniu, acesta fiind cumparat tot mai des. Ceaiul facut din pudra matcha are de trei ori mai multa cofeina decat ceaiul verde obisnuit si este echivalentul unei cani de cafea. Deosebirea dintre acest ceai si cafea consta in faptul ca primul revigoreaza, fara ca apoi sa creeze acea stare de oboseala si chiar somnolenta, cu care bautorii de cafea sunt foarte familiarizati.
Atunci cand cumperi pudra matcha, un aspect esential de care trebuie sa tii cont este calitatea, iar aceasta este reflectata de pret. Intr-adevar, este un produs scump, pe care nu multi oameni si l-ar permite pentru consum zilnic, dar mai bine sa bei mai rar si mai de calitate, decat sa bei des o bautura inferioara, care nu are toate proprietatile miraculoase descrise de nutritionisti. Iata doar cateva dintre beneficiile consumului de pudra de matcha:
VEZI SI: Beneficiile consumului de pudra de Chlorella
1. Este bogata in antioxidanti
Antioxidantii sunt nutrientii care ne ajuta sa luptam cu radicalii liberi, prevenind astfel imbatranirea prematura si instalarea unor boli serioase. Cu cat avem o alimentatie mai bogata in antioxidanti, cu atat organismul nostru va mai puternic si mai sanatos pentru un timp indelungat. Ceaiul matcha ofera de 5 ori mai multi antioxidanti decat orice alt produs, fiind pe locul 1 in topul alimentelor care lupta cu radicalii liberi. Sa fie acesta motivul pentru care popoarele asiatice traiesc mult si nu se confrunta cu atatea boli?
2. Te ajuta sa te calmezi
De mai bine de 1000 de ani, ceaiul din pudra matcha este folosit de calugarii zen atat pentru ritualul de preparare, cat si pentru efectele benefice pe care le are asupra nervilor. Din toate punctele de vedere, ceaiul matcha este calmant, dar in acelasi timp revigorant. Acest lucru se intampla datorita unui compus numit L-teanina continut de frunzele ceaiului si care, conform studiilor, stimuleaza productia de unde alpha la nivelul creierului, ceea ce induce relaxare fara somnolenta. O fi util pentru un calugar buddhist care vrea sa mediteze, dar cu siguranta acest efect este unul de dorit pentru oricine vrea sa fie energic si relaxat in acelasi timp.
3. Te ajuta sa slabesti
Se stie ca ceaiul verde te poate ajuta sa dai jos kilogramele in plus, iar pudra matcha, care este o varianta concentrata de ceai, este cu atat mai mult eficienta in acest sens. Ea stimuleaza metabolismul de patru ori mai mult decat ceaiul obisnuit. Spre deosebire de alte bauturi cu cofeina, pudra matcha nu accelereaza pulsul si nu creste nivelul tensiunii arteriale, fiind o solutie sigura si pentru cei care sufera de boli cardiace.

4. Intareste sistemul imunitar
Catehinele din ceaiul matcha au proprietati antibiotice care ajuta la combaterea infectiilor si inflamatiilor. O singura portie de 100 ml de ceai din pudra matcha contine cantitati insemnate de potasiu, vitaminele A si C, fier, proteine si calciu. Unele studii arata ca ceaiul matcha are potentialul de a opri atacul virusului HIV asupra celulelor T.
5. Scade colesterolul
Avand in vedere ca una dintre cele mai mari probleme de sanatate din lume este colesterolul marit, trebuie sa consumam cat mai multe alimente care ajuta la scaderea lui, iar ceaiul matcha este campion si la acest capitol. Studiile arata ca persoanele care beau ceai matcha regulat au colesterolul „rau" mai scazut si un risc mai mic cu pana la 11% de a dezvolta boli cardiovasculare.
Pudra matcha este un adevarat miracol pentru sanatate, asa ca merita sa investesti in acest produs, chiar daca este foarte scump in comparatie cu un ceai obisnuit.
Citeste mai multe si despre ceaiul oolong, un alt


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.