Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Iepuri- Cum se hranesc puii nou nascuti ?
1.465 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se face un iepure din hartie (origami)
2.845 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Iepure in cos de Paste-Oregami
1.390 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se cresc puii de gaina
711 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  IEPURE de Hartie |
79 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  21 DE HACK-URI COOL PENTRU O SARBATOARE DE PASTI
439 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ingrijesti pielea din jurul ochilor
315 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se cresc puii de gaina
512 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Carnea de pasare -puii se rumenesc
1.287 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  - Superstitii romanesti despre noroc
1.716 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum ingrijesti puii de iepure

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 05.07.2016  Adauga la favorite 1.173 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Iepuroaicele pot parea uneori mame neglijente, dar cele mai multe isi ingrijesc corect puii. Afla cu ce poti sa ajuti iepuroaica sau cum poti sa ingrijesti puii de iepure abandonati.

Chiar daca isi construiesc un cuib inainte sa nasca, iepuroaicele nu petrec prea mult timp cu puii dupa aparitia lor. Puii de iepure au nevoie sa fie hraniti o singura data pe zi, dupa apus sau inainte de rasarit, si sunt in general lasati in pace de mama cu exceptia momentelor in care sunt hraniti si spalati.









Conditiile necesare pentru puii de iepure

Puii de iepure au nevoie de un culcus moale si preferabil cald pentru a creste fara probleme. Paiele sunt potrivite pentru iepurasii mai mari, insa pentru puii nou-nascuti se recomanda folosirea unei paturi pentru amenajarea cuibului.

Iepurii nu sunt adesea predispusi la canibalism, insa femelele pot manca puii nascuti morti. In general masculii castrati pot fi lasati alaturi de mama si pui fara probleme. Cei care sunt fertili pot insa lasa femela din nou insarcinata chiar din ziua in care a nascut.

Hrana si dezvoltarea puilor de iepure

Puii de iepure iau in greutate aproximativ 40 g pe zi in primele zile de viata. Atunci cand cresterea in greutate este mult mai mica de la o zi la alta, poate fi necesar sa intervii si sa hranesti tu puii de iepure.

Daca iepurasii au fost abandonati de mama complet, se recomanda hranirea lor de doua ori pe zi cu un lapte special pentru pisoi, ce poate fi achizitionat de la un pet shop sau cabinet veterinar. Odata ce li s-au deschis ochii, dupa aproximativ 10 zile de la nastere, puii de iepure incep sa consume si excrementele nocturne ale mamei, care au o valoare nutritionala importanta.

Intre varsta de 4 si 8 saptamani, puii de iepure sunt intarcati si pot avea probleme digestive cand renunta la substantele nutritive oferite de iepuroaica. O parte dintre ei pot muri datorita problemelor intestinale cauzate de introducerea dietei noi.

Iarba si alfalfa sunt primele verdeturi introduse in alimentatia iepurasilor, alaturi de pelete speciale pentru iepuri. Doar dupa varsta de trei luni, puii de iepure pot incepe sa manance alte frunze, de la salata verde la frunze de morcov sau de busuioc, iar de la sase luni pot manca si fructe sau legume.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.