Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Alimente Probiotice
205 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hranirea corecta a creierului
98 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  25 alimente utile in BOLILE DE INIMA -
679 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 alimente minune care iti curata FICATUL
1.244 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum iti mentii un CREIER SANATOS: 8 obiceiuri benefice
312 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  25 alimente utile in BOLILE DE INIMA - sfaturi nutritie
663 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  4 alimente pentru a-ti pastra memoria agera
1.012 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai proaste alimente pentru ficat (gras).
203 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa te hranesti ca sa fii racheta - 5 alimente
725 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce se intampla in creierul Alzheimer?
350 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ce alimente protejeaza creierul

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.06.2016  Adauga la favorite 973 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cercetatorii de la Academia Americana de Neurologie au identificat, alimentele care ajuta la prevenirea unor boli degenerative, printre care si Alzheimer. Dintre toate alimentele cercetate, studiile arata ca sase alimente au cele mai multe efecte neuroprotectoare, noteaza Gandul.

Somonul

Creierul nostru este compus in mare parte din grasime, care este folosita ca o componenta a membranelor biologice ale neuronilor. Principala functie a acestei grasimi este sa protejeze neuronii si sa ajute la crearea de noi conexiuni intre celule. Grasimea din creier este una bogata in acizi grasi ca omega 3, pentru acestea somonul este una dintre cele mai bune surse. Universitatea din Maryland (SUA) a realizat un studiu care arata ca acizii grasi omega-3 sunt utili si pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare, pentru imbunatatirea memoriei si a performantelor cognitive si lupta impotriva depresiei.

Fructele de padure

Pe locul doi se siteaza fructele de padure. Imbatranirea cerebrala este cauzata de procesul de oxidare a neuronilor, cauzat de radicalii liberi. Afinele, murele sau zmeura au o concentratie mare de antioxidanti, care lupta impotriva radicalilor liberi si stimuleaza activitatea cerebrala. Antioxidantii sunt una dintre putinele substante pe care corpul uman nu le produce, din acest motiv fiind necesar sa ne aprovizionam cu ei, din alimente.

Sfecla rosie

Sfecla rosie ajuta si ea prevenirea bolilor degenerative. Astfel, conform unui alt studiu realziat de Universitatea Wake Forest din Statele Unite ale Americii si publicat pe site-ul revistei stiintifice „Nitric Oxide – Biology and Chemistry", sfecla rosie este bogata in nitrati naturali, facilitand fluxul de sange care alimenteaza creierul. Consumul zilnic de sfecla rosie ajuta la imbunatatirea fluxului sanguin in creier. Totodata sfecla rosie este una din legumele cele mai bogate in antioxidanti, compusi care protejeaza organismul de radicalii liberi, informeaza passeportsante.net.


Spanacul

Un alt aliment cu reale proprietati medicale este si spanacul. Acesta si varza creata se afla printre legumele cu cele mai puternice efecte anti-imbatranire. Calitatile lor vin de la faptul ca sunt bogate in acid folic (vitamina B9) si vitamina B 6. Aceste doua vitamine protejeaza creierul si impiedica aparitia bolii Alzheimer, potrivit rezultatelor unui studiu publicat in martie 2013 si intitulat „Prevenirea atrofierii materiei cenusii, legata de boala Alzheimer, prin tratament cu vitamina B".

Sirop de artar

Siropul de artar se regaseste si el printre alimentele care ajuta la regenerarea creierului uman. Este concluzia unui studiu publicat in luna martie 2016 si prezentat la reuniunea anuala a American Chemical Society, care demonstreaza avantajele siropului de artar pentru creier. Consumul acestuia protejeaza celulele nervoase de efectele nocive ale trecerii timpului. Siropul de artar contine peste o suta de substante nutritive benefice pentru creier. „Stim deja ca siropul de artar are peste o suta de compusi bioactivi, dintre care unii au proprietati antiinflamatorii", a declarat presedintele Federatiei producatorilor de sirop de artar din Quebec, Canada.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.