Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Negev, Israel
1.056 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Noapte Sfanta in Maramures
488 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Angliei ep.3
339 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Linguri comestibile
416 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acvariul din Tulcea
1.278 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Home (ACASA) -
487 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Home (ACASA) - documentar artistic (dub. RO)
442 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Maria Lataretu – Ultimul cantec, ultima zi
851 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O inventie romaneasca poate salva Planeta!
445 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  2020 - ANUL SOBOLANULUI DE METAL
352 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Umberto Eco

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.06.2016  Adauga la favorite 629 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Umberto Eco (n. 5 ianuarie 1932, in Alessandria, Piemont) este un scriitor italian, , editor, filosof si un foarte cunoscut semiotician. Este cunoscut internaional, in special pentru romanul sau Numele trandafirului (Il nome della rosa, 1980), un mister intelectual in care combina elemente de semiotica in cadrul fictional, analiza biblica, studii medievale si teorie litera. De atunci a scris mai multe romane, incluzand Pendulul lui Foucault si Insula din ziua de ieri. Cel mai recent, Cimitirul din Praga, publicat in 2010, este un best-seller. Eco este presedintele Scolii Superioare de Studii Umanistice, Universitatea din Bolonia, si Membru Onorific al Colegiului Kellogg, Universitatea din Oxford. A scris texte academice, carti pentru copii si multe eseuri. A fost ales si al II-lea intre cei mai mari 100 de intelectuali in topul revistei Prospect pe 2005. A fost ales al XIV-lea in 2008.

Eco a fost educat ca romano-catolic in Societatea St. Francis de Sales, iar in operele sale, precum si in interviuri, a facut referire la acest ordin si la fondatorul lui.[3] Numele sau de familie este probabil un acronim pentru ex caelis oblatus (Latina: un cadou din cer), care i-a fost atribuit bunicului sau (care a fost orfan) de un functionar de stat. A studiat la Torino, luandu-si licenta in estetica. Din 1971 este profesor de semiotica la Universitatea din Bologna. A predat la cele mai faimoase universitati din lume, fiind Doctor Honoris Causa a peste 50 dintre ele. Conduce revista VS. Quaderni di studi semiotici. In anii 1960 a fost unul dintre reprezentantii de frunte ai avangardei culturale italiene, numarindu-se printre fondatorii revistelor Marcatre si Quindici. Din 1959 este consilier editorial al celebrei edituri Bompiani. A primit nenumarate premii si distinctii culturale, inclusiv Legiunea de Onoare (1993). Este autor de romane, eseuri, tratate academice si carti pentru copii. Profesor de semiotica la cateva dintre cele mai celebre universitati europene si americane, Umberto Eco a abordat din aceasta perspectiva aspecte cruciale ale culturii zilelor noastre. Prin opera sa stiintifica, Eco este socotit unul dintre cei mai de seama ganditori contemporani, iar eseurile sale, scrise cu un umor si o ironie nestavilite, sunt adevarate modele ale genului.

Stralucitoarea sa opera beletristica, inceputa in 1980 cu Numele trandafirului, este renumita pentru subtilele ei jocuri de limbaj si pentru abundenta simbolurilor si aluziilor culturale. In notele explicative ale romanului, Umberto Eco teoretizeaza printre primii conceptele postmodernismului. Romanul a fost ecranizat in 1986


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.