Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  8 minuni ale sistemului nostru solar
102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pamantul - Planeta privilegiata
1.729 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CE ASCUNDE NASA DESPRE PLANETA NEVAZUTA
815 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Planeta Uranus
1.241 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marea Rosie
216 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Minunile naturale ale Pamantului,
38 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O calatorie la inceputul timpului
128 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Documentar despre Planeta Marte
3.031 vizite - 0 comentarii
adaugat de Lary
 
  O calatorie spre planeta Venus /
1.686 vizite - 0 comentarii
adaugat de valiza
 
  Lumi extraterestre
240 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Planeta Kepler 22b

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.06.2016  Adauga la favorite 900 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Astronomii au descoperit prima planeta albastra locuibila care orbiteaza o stea asemanatoare Soarelui si se afla la o distanta similara celei dintre Pamant si Soare, scrie Daily Mail.

Misiunea Kepler de la NASA a descoperit, in ultimul an, sute de planete similare Pamantului, insa este pentru prima data cand gaseste un astru care are atatea in comun cu Terra, noteaza sursa.
Este vorba despre o planeta mare, stancoasa, cu o temperatura medie de 22,2 grade Celsius, similara celei dintr-o zi de primavara de pe Pamant.

Echipa de cercetatori NASA care a facut descoperirea a folosit imagini provenite de la telescopul spatial Kepler, care analizeaza luminozitatea a 155.000 de stele. Cand o planeta trece prin fata uneia dintre stele, lumina acesteia este diminuata, iar specialistii pot calcula daca astrul care o orbiteaza este similar Pamantului.

Descoperirea de fata este prima in care atat marimea planetei, cat si marimea stelei si distanta dintre cele doua astre sunt similare relatiei Pamant-Soare.

Steaua descoperita de specialisti - si botezata G5 - se afla la 600 de ani-lumina de Pamant, in directia constelatiilor Lyra si Cygnus. G5 este doar cu putin mai mica decat Soarele, in ceea ce priveste raza si masa, fiind cu 25% mai putin luminoasa.



Planeta care orbiteaza steaua G5, botezata Kepler 22b, face o rotatie completa in jurul acesteia in 290 de zile, fata de 365 de zile, cate ii sunt necesare Pamantului pentru a inconjura Soarele. In plus, planeta este cu 15% mai aproape de steaua sa decat Pamantul de Soare. De aici rezulta temperatura placuta de la suprafata sa, noteaza Daily Mail.

Specialistii NASA spun ca, in aceste conditii, este de asteptat ca la suprafata lui Kepler 22b sa se gaseasca apa in forma lichida. Mai mult, planeta ar putea fi chiar locuita, sustin oamenii de stiinta.

Anterior, in cadrul misiunii Kepler fusesera gasite numeroase planete mari, gazoase, care orbiteaza in jurul unor stele precum Soarele, insa gazul nu permite aparitia vietii, explica Daily Mail.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.