Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Terapia cu ultrasunete
989 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul de colon iritabil, analize recomandate
254 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Consumul de ceai poate imbunatati simtitor orice dieta
1.265 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Untisorul, ideal pentru detoxifiere
1.003 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Faceti sirop de tuse de casa!
297 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hipotiroidia - ce este si cum se trateaza?
915 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tayberry
857 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Glucozilata
163 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  15 semne ca ai RINICHII BOLNAVI
257 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente si obiceiuri care ne distrug oasele
545 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

◦Variola

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.06.2016  Adauga la favorite 990 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Variola este o infectie contagioasa determinate de virusul variolic. Variola poate fi mortala, deci in cazul aparitiei unor cazuri cea mai importanta este izolarea persoanelor afectate. Cel mai bine este ca fiecare persoana care intra in contact cu un pacient cu variola sa se vaccineze. Daca persoana dezvolta simptome ale variolei se recomanda un consult medical de urgenta.

Semnele variolei sunt starea generala proasta cu febra mare si apoi aparitia unei eruptii cutanate. Simptomele apar la 12 zile dupa ce o persoana a fost infectata. Inainte de aparitia vaccinului, variola provoca decese in intreaga lume. Datorita folosirii pe scara larga a vaccinarii, ultimul caz natural de variola a aparut in 1977, in 1980 Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca raspandirea variolei a fost oprita si ca boala a fost eradicata.



Primele simptome ale variolei includ febra inalta, oboseala, cefaleea si durerile de spate. Sunt necesare aproximativ 12 zile de la infectie pana la aparitia primelor simptome. Apoi, dupa 2-3 zile de boala, apare o eruptie cutanata rosie si aplatizata.

De obicei apare la nivelul fetei si al membrelor superioare pentru ca apoi sa se raspandeasca de-a lungul intregului organism. In urmatoarele 2-3 saptamani, eruptia rosie si aplatizata devine ferma si bombata si se transforma in pustule. Apoi crusta cade la 3-4 saptamani de la prima aparitie a simptomelor, determianand cicatrici permanente. Poate exista o confuzie intre eruptia severa devaricela si cea de variola. Dar virusuri diferite determina aceste doua boli.




Cu se raspandeste variola



Variola este o afectiune contagioasa. Poate trece de la o persoana la alta print tuse, stranut sau respiratie sau prin contactul direct cu crustele sau cu lichidul din vezicule/pustule. Se poate transmite chiar si prin obiectele persoanle ale pacientului sau asternutul de pat.

Variola se transmite cel mai usor in prima saptamana de la aparitia eruptiei. Pe masura ce apar crustele, persoana este mai putin contagioasa. Dar o persoana poate raspandi virusul din momentul aparitiei eruptiei pana in momentul caderii crustelor.


Tratament

Sus

Nu exista un tratament curativ penrtu variola. Tratamentul include consumul unei cantitati suficiente de apa si administrarea unor medicamente simptomatice pentru controlul durerii si al febrei. Pentru a preveni raspandirea virusului, persoana infecatata trebuie izolata de ceilalti pana cand nu mai este contagioasa.


Preventie

Sus

Persoanele care au suferit de variola si au supravietuit nu se mai pot imbolnavi. De asemeni exista un vaccin impotriva variolei. Acesta contine virusul vaccinia, care are o structura asemanatoare cu cel al variolei dar este mai sigur. Daca o persoana este vaccinata inainte de a fi expusa la virusul variolei, acesta o va proteja pentru 3-5 ani. Iar revaccinarea ulterioara poate proteja o persoana pentru urmatorii 10-20 de ani.

Vaccinul este eficient chiar daca nu este administrat inainte de expunere. Majoritatea persoanelor care se vaccineaza in primele 3 zile de la expunerea la virusul variolei nu vor dezvolta simptome sau vor avea simptome mai putin severe. Vaccinarea chiar si dupa 4-7 zile de la expunere poate fi eficienta.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.