Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Strugurii – top 20 de beneficii pentru sanatate
192 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Urzicile, sursa ta de vitamine pentru primavara
1.721 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fructe uscate: sanatate la superlativ, piele impecabila!
1.072 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tableta de sanatate - Durerile de cap si spate
717 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stridiile -sursa de minerale
1.282 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rambutan
401 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Menta - beneficii si sanatate - Cipri Kaiser
454 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cura cu struguri
1.604 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CE SPUNE LIMBA TA despre STAREA SANATATII TALE
267 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ciresele de mai te scapa de stres
615 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Strugurii - o sursa de sanatate

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.06.2016  Adauga la favorite 1.423 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Se afirma tot mai des ca strugurii negri sunt mai bogati in nutrienti decat cei albi. In compozitia strugurilor negri, de fapt o culoare intermediara, intre indogo si negru si visiniul cel mai inchis, intra resveratrolul, o minunatie de antioxidant, care neutralizeaza efectul radicalilor liberi si previne oxidarea celulara, principala cauza a imbatranirii premature.

Pe langa aceasta substanta-minune, strugurii mai au in compozitia lor proteine si grasimi vegetale, elemente precum glucoza, levuloza, tanini, flavone, saponine, acid citric si tartric, provitamina A, vitamine din grupul B, vitamina C si K, si minerale esentiale precum potasiul, calciul, fierul, fosforul, magneziul si seleniul.

Consumul de struguri proaspeti si must li se recomanda persoanelor anemice, dar si fumatorilor inraiti deoarece prin bogatia lor in substante nutritive pot neutraliza efectele tutunului.

Strugurii negri contin taninuri care imbunatatesc digestia si relaxeaza musculature intestinala. Persoanele care sufera de constipatie pot manca dimineata struguri, la micul dejun. Sunt hranitori, energizanti, dulci, tocmai buni pentru inceputul unei noi zile de munca.

Strugurii au proprietati diuretice si depurative deosebite, ajutand la eliminarea retentiilor de apa, de aceea se recomanda, fara rezerve, in curele de slabire. Mustul, insa, contine, in mod normal, cam 200 de grame de zahar la litru, insa, in anii secetosi, cum este acesta, contine chiar 280 de grame de zahar la litru, si baut in cantitati mari ingrasa din cauza zaharului. Tot din cauza zaharului, mustul nu se recomanda persoanelor care sufera de diabet.

Pentru ca are un continut ridicat de lecitina, mustul este un medicament natural pentru sistemul nervos, fara reactii adverse si dependenta. Mustul se recomanda in curele rapide de dezintoxicare, persoanelor care depun un intens efort intelectual, dar si ca diuretic pentru tratarea bolilor de rinichi cronice. De asemenea, mustul este un excelent intaritor pentru persoanele grav bolnave si convalescente.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.