Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Plantarea bulbilor de toamna
453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PLANTAREA BULBILOR DE BEGONII
469 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantarea bulbilor de flori de primavara
467 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantarea bulbilor la lacramioare si ghiocei
148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantarea usturoiului toamna
292 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantarea magnoliei
489 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce au nevoie gradinarii incepatori!
654 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantarea arbustilor fructiferi -coacazm, agris, josta
284 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantarea, inmultirea si ingrijirea lavandei
31 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantarea si ingrijirea rozmarinului
1.153 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Plantarea bulbilor de begonii

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 31.05.2016  Adauga la favorite 1.593 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Begonia x tuberhybrida, este una dintre cele mai aBegonia x tuberhybrida, este una dintre cele mai apreciate plante de balcon, care infloreste din primavara pana toamna tarziu.preciate plante de balcon, care infloreste din primavara pana toamna tarziu.
Puteti cumpara bulbii sau poate deja aveti de anul trecut si i-ati iernat cu succes, acum este timpul sa ii plantati, daca vreti sa infloreasca cat mai repede. Perioada recomandata este de la mijlocul lunii februarie pana in aprilie. Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Ele vor inflorii la aproximativ 10-14 saptamani de la scoaterea lor la incoltit.

Iata cei 4 pasi pentru plantarea bulbilor de begonii:

1. Scoaterea. Recomandat de la mijlocul lunii februarie, chiar si daca afara inca e zapada si ger, este bine sa scoatem bulbii la lumina si sa verificam sa nu fie mucegaiti.

Imbaierea, sau trezirea bulbilor. Este recomandat sa lasam bulbii in apa calduta de 35-40 °C, pentru circa 15 minute. Putem pune o lingura de bicarbonat de sodiu la fiecare 2 litrii de apa. Este un antifungic foarte eficient si ecologic.
Incoltirea. Este recomandat sa incoltim bulbii, daca ii plantam direct in sol, ele pot fi cu capul in jos. Cel mai bine este, daca punem bulbii pe o tava cu putin pamant, si ii punem undeva la caldura si lumina, de obicei temperatura camerei(18-20°C) este ideala, dar daca e mai cald e si mai bine. In 2-3 saptamani, incep sa apara lastarii.
Plantarea. Dupa ce lastarii au crescut la 10-15 cm inaltime, ii putem planta in ghivecele in care vrem sa ii pastram toata vara. Bulbii de begonia se planteaza aproape de suprafata, astfel incat bulbul sa fie acoperit de pamant. Daca ii plantam prea adanc, tijele care cresc din bulb pot fi usor atacate de boli.
Plantele astfel crescute, ii putem scoate afara, abia dupa trecerea riscului de ger. Totusi daca avem posibilitatea si spatiul necesar, ii putem tine la caldura cat mai mult timp cu putinta, pentru a stimula plantele sa creasca frumos. Ele ne vor bucura sufletul, cu frumusetea lor toata vara.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.