Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Goldie Hawn / Biografia unui actor
630 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Thelma Todd - Intre mister si scandal
1.110 vizite - 0 comentarii
adaugat de dobre
 
  Ceren Moray
1.762 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mel Brooks
1.135 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Goldie Hawn - Actrita, regizoare, producatoare
578 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Doamnelor si Domnilor : Mister Leonard Cohen / 1965
1.445 vizite - 0 comentarii
adaugat de antonia
 
  Rodica Popescu Bitanescu
1.178 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jessica Alba - O actrita Sex-Simbol
932 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Actritele celebre ale anilor ’60 - Elizabeth Taylor
1.193 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Salma Hayek / interviu 2013
1.556 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Louise Brooks - O actrita invaluita in Mister si Scandal

 
 
 
 
 
Adaugat de dobre 30.05.2016  Adauga la favorite 1.122 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Louise Brooks (n. 14 noiembrie 1906 — d. 8 august 1985) a fost o dansatoare si actrita americana a filmului mut.


Aleasa de revista Empire ca fiind una dintre cele mai sexy 100 de staruri din istoria filmului (# 44) (1995).
Ramasitele ei sunt incinerate si inmormantate la Cimitirul Sf Mormant din Rochester, New York.

Mary Louise Brooks, de asemenea, cunoscuta sub numele ei din copilarie de Brooksie, s-a nascut in orasul vestul central Cherryvale, Kansas, la data de 14 noiembrie 1906. Ea a inceput sa danseze la o varsta frageda cu Dancers Denishawn (care a fost modul pentru care ea a plecat din Kansas la New York)

A devenit una dintre cele mai fascinante si ademenitoare personalitati existente vreodata pe ecran.
Ea a fost mereu comparata cu rolul ei Lulu in Die Buchse der Pandora (1929), care a fost filmat in 1928. Spectacolele sale in "A Girl in Every Port (1928)" si "Beggars of Life" (1928), ambele filmate in 1928, s-au dovedit tuturor ingrijorati de faptul ca Louise a avut talent.

Ea a devenit cunoscuta, mai ales, pentru stilul ei de par tuns scurt. Mii de femei au fost atrase de acest stil si a adoptat-o ​​ca propriul lor stil. Pe masura ce apareau prin fotografii , ea a fost, fara indoiala, cea care a dat tendinta anilor 1920 cu ea cu parul taiat tip "Page Boy" , la fel ca femeile de azi care o imita stelele filmului. Din cauza look-ul ei de bruneta si fiind femeia frumoasa care a fost, in plus fiind o femeie moderna, ea nu a fost deosebit de popular printre clientli Hollywood-ului.

Ea pur si simplu nu a mers impreuna cu normele societatii de film. Louise a intrat intr-adevar in propria ei piele atunci cand ea a plecat de la Hollywood pentru Europa. Acolo, ea a aparut in cateva productii germane, care au fost foarte bine facute si au continuat sa dovedeasca ca a fost o actrita cu un talent de durata.Cand ea si-a terminat cariera in film, in 1938, ea facuse doar 25 de filme. Dupa aceea, ea a petrecut cea mai mare parte a timpului cu lectura si pictura. De asemenea, ea a devenit un realizat scriitor, autor al unui numar de carti, inclusiv autobiografia ei.

La 8 august 1985, Louise a murit de un atac de cord in Rochester, New York. Avea 78 de ani.
- IMDb Mini Biografie By: Denny Jackson

Louise Brooks a fost una dintre personalitatile cele mai fascinante de la Hollywood, fiind mereu in comparatie cu caracterizarea ei cea mai importanta ca protagonista in Lulu in fimul luiGeorg Wilhelm "Pabst lui Die Buchse Pandora"(1929). Impreuna cu frumusetea si talentul ei a avut o linie independenta si a refuzat sa accepte rolul restrictiv pe care femeile l-au avut in societatea americana, si a mers prea mult pe felul ei, ceea ce a cauzat destul de un pic de controverse. Nu toata lumea a gasit natura ei rebela descurajanta, desi; in 1926, ea a fost sursa de inspiratie pentru eroina de benzi desenate Dixie Dugan

Si-a inceput cariera ca dansatoare in Ziegfeld Follies pe Broadway, iar Hollywood-ul a venit in curand . Ei nu-i pasa de scena de la Hollywood, si a calatorit in Europa, unde a facut filmele ei cele mai memorabile spre nemultumirea Hollywood-ului, in general, a determinat-o sa renunte la filme cu totul in 1938; ea fiind la apogeul carierei sale, si pur si simplu a cedat. Dupa aceea a petrecut-o viata scrieriind, citind si pictand pana la moartea ei in 1985.
- IMDb Mini Biografie By: Volker Boehm

O actrita legendara a epocii filmului mut. Ea rezuma varsta juna cu coafura ei tuns scurt, in timp ce etaleaza ostentativ rolurile sexuale si sociale neacceptate de femeile de la momentul respectiv. Ea este cel mai bine cunoscuta pentru rolurile ei in G.W. "Cutia Pandorei" al regizorului Pabst si "Jurnalul unei fete pierdute", care au fost atat filmat in Weimar Germania, in 1929. Ea a renuntat sa filmeze in 1938, la varsta de 32. Mai multe dintre filmele sale sunt considerate pierdute.

Ea a petrecut multi ani traind in obscuritate pana cand filmele ei ramase au fost descoperite in 1950 avand un mare succes. Statutul ei ca una dintre actrite mari si frumusetile ei ca imagini si miscare continua pana in astazi.

IMDb Mini Biography By: Heidi MacDonald

***** Trivia

Dupa ce sa retras, ea a continuat sa scrie multe eseuri spirituale si inteligente asupra industriei filmului.
A deschis un studio de dans in Beverly Hills. Aceasta a esuat din cauza unui scandal financiar care implica partenerul ei de afaceri.

La 30 iulie 1940 Brooks s-a urcat intr-un tren inapoi in Kansas, lasand Hollywood-ul pentru totdeauna. Ea a deschis un studio de dans din Wichita

Pe scurt a fost amanta fondatorului CBS, William Paley, care i-a oferit in secret o pensie anuala pentru tot restul vietii ei.

La 6 februarie 1932, a inceput sa danseze in cluburi de noapte pentru a-si castiga existenta.

Marlene Dietrich s-a asezat in biroul lui Georg Wilhelm Pabst, gata sa accepte rolul lui Lulu in Die Buchse der Pandora (1929)

In 1946, ea a trebuit sa-si ia un loc de munca cu 40 de $ pe saptamana ca fata de vanzari la Saks Fifth Avenue pentru asi duce viata.
Tatal ei, Leonard Porter Brooks, a fost un avocat. Mama ei, Myra Rude Brooks, a fost o pianista talentata.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.