Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Libera,dragostea mea... (Italia 1975) Drama / 108 min
1.668 vizite - 0 comentarii
adaugat de silvia1
 
  Libera,amore mio (Italia 1975) Claudia Cardinale 104 min
1.136 vizite - 0 comentarii
adaugat de livia
 
  Foc in intuneric (SUA 1991) Drama 120 min
303 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fulger intr-o sticla (SUA 1993) Drama 1993
710 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reabilitarea (SUA 1993) Drama Sutitrare RO / 92 minute
1.601 vizite - 0 comentarii
adaugat de alin
 
  In zori (SUA 1993) Actiune,Drama,Romantic / 88 minute
1.376 vizite - 0 comentarii
adaugat de suzy
 
  Reabilitarea (SUA 1993) Drama / 195 minute
1.145 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  O femeie dominata (SUA 1974) Drama / 147 minute
607 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  O casa numai pentru noi (SUA 1993) Drama / 86 minute
1.542 vizite - 0 comentarii
adaugat de matei
 
  Mostenire trista (SUA 1993) Drama / 89 minute
1.456 vizite - 0 comentarii
adaugat de matei
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Cadere libera (SUA 1993) Drama

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.05.2016  Adauga la favorite 1.633 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.6
   
 
Falling down (1993)
IMDB: 7.6
Regia
Joel Schumacher


William Foster (Michael Douglas) este recent divortat si fosta lui sotie, Beth (Barbara Hershey), are un ordin de restrictie pentru a-l tine pe Foster departe de ea si de fiica lor, Adele. In plus, Foster a fost concediat in luna precedenta de catre agentia de aparare, la care lucra.[2][3][4][5] Frustrarea sa ii creste intr-o zi extrem de fierbinte ca urmare a defectiunii la aparatul de aer conditionat, a unei musti care-i bazaie la ureche si a blocarii sale in trafic. Din ce in ce mai suparat si stresat, el abandoneaza vehiculul sau si incepe sa mearga pe jos prin Los Angeles spre casa unde locuiesc Beth si Adele pentru a participa la petrecerea organizata de ziua de nastere a ficiei sale.

Foster se opreste la un magazin pentru a face rost de maruntis pentru un apel telefonic, dar, atunci cand proprietarul coreean al magazinului (Michael Paul Chan) refuza sa-i dea maruntis daca nu cumpara nimic, Foster ii spune ca preturile din magazin sunt nejustificat de mari. Proprietarul ii cere lui Foster sa plece din magazin si scoate o bata de baseball, pe care Foster o ia cu forta. El distruge o mare parte din marfa cu bata de baseball, apoi plateste 50 de centi pentru o doza de Coca-Cola de 85 de centi inainte de a pleca. Dupa ce merge pe jos un timp, el se opreste pe un deal, unde acopera o gaura in talpa pantofului sau cu o bucata de ziar. Foster este apoi abordat de doi membri ai unei bande, care pretind ca el a trecut pe teritoriul lor. Ei ii cer sa plateasca o "taxa" - servieta lui - si-l ameninta cu un cutit, dupa ce Foster incearca, fara succes, sa plece. Foster ii ataca atunci cu bata de baseball, iar cei doi fug. El isi continua drumul, punand in buzunar cutitul banditilor.

Cei doi membri ai bandei, care cauta razbunare, aduna alti doi membri ai bandei si cutreiera strazile pana cand il gasesc pe Foster intr-o cabina telefonica. Ei trag mai multe focuri de arma, impuscand cativa trecatori, dar Foster scapa neatins. In timp ce banditii incercau sa scape, soferul pierde controlul masinii si intra intr-un vehicul parcat. Foster se duce la ei, ia un Uzi de pe jos, il impusca in picior pe un bandit, iar apoi merge luand cu el geanta plina de arme gasita in masina. Intr-un parc din apropiere, Foster este abordat de un cersetor care-i cere bani, iar spre surprinderea acestuia el ii da servieta ce continea doar un sandvis si un mere.

Foster intra apoi intr-un restaurant fast-food Whammy Burger Burger Whammy si cere sa primeasca micul dejun; cu toate acestea, restaurantul trecuse la meniul de pranz cu trei minute inainte de sosirea lui. Dupa o discutie tensionata cu managerul nepasator, Foster scoate un TEC-9 din geanta cu arme si trage accidental in plafon. El se decide sa comande pranzul, dar este deranjat ca burgerul primit nu seamana cu cel din reclama. Foster pleaca, incearca sa o sune pe Beth de la un telefon public si este agresat grosolan de cineva care doreste sa foloseasca si el telefonul; atunci, el scoate un MAC-10 din geanta cu arme si trage cu el in cabina telefonica.

Acest sir de evenimente atrage atentia lui Prendergast (Robert Duvall), un sergent LAPD frustrat de faptul ca sotia sa isterica (Tuesday Weld) si colegii sai batjocoritori incearca sa-i zadarniceasca in mod constant toate aspectele vietii sale personale. Este ultima zi de lucru a lui Prendergast inainte de pensionare, dar el insista sa-si faca datoria, spre exasperarea capitanului, a colegilor si a sotiei sale. Audiind declaratiile unor martori, Prendergast concluzioneaza ca responsabila pentru toate aceste delicte este aceeasi persoana. El isi aduce aminte ca in bocajul din trafic din aceeasi zi un individ isi parasise masina si plecase pe jos; ei gasesc masina care avea o placa de inmatriculare cu inscriptia “D-FENS". Prendergast si partenerul sau, detectivul Sandra Torres (Rachel Ticotin), o viziteaza pe mama lui Foster, care spune ca fiul ei o invinovateste pe ea pentru divortul lui si isi exprima surprinderea cand afla ca el tinuse secret faptul ca-si pierduse serviciul. Cei doi politisti isi dau seama ca Foster se indreapta spre casa sotiei sale din Venice, California, si se grabesc sa-l prinda din urma.

Continuandu-si drumul, Foster trece pe langa o banca unde vede un om (imbracat identic cu el) care protesteaza pentru ca i-a fost refuzata o cerere de imprumut. El tine o placa in mana si spune tuturor ca banca i-a spus ca "nu este viabil punct de vedere economic". Omul este escortat de politie si-i spune lui Foster sa-si aduca aminte de el. Foster cumpara apoi un glob de zapada ca un cadou pentru ziua de nastere a lui Adele si se opreste la un magazin pentru a cumpara o pereche noua de pantofi. Proprietarul (Frederic Forrest), un suprematist alb, a auzit despre evenimentul de la Whammy Burger asculzand frecventa politiei si-i abate atentia lui Torres, atunci cand ea vine pentru a-i pune cateva intrebari. Dupa ce pleaca, el ii arata lui Foster colectia sa de accesorii naziste, inclusiv un tub folosit de Zyklon B. El ii ofera un lansator de rachete si-l felicita pentru ca a impuscat "gramada de ciori" de la Whammy Burger. Cand Foster isi exprima dezgustul fata de rasismul proprietarului de magazinului, acesta din urma scoate un pistol, sparge globul cu zapada si incearca sa-l incatuseze pe Foster. Proprietarul este injunghiat cu un cutit de catre Foster si este omorat. Foster se imbraca in haine militare, ia cu el lansatorul de rachete si incepe sa mearga iarasi pe jos.

In continuare, Foster se confrunta cu o echipa de muncitori de la reparatiile de drumuri si, acuzandu-i ca fac reparatii inutile pentru a-si justifica bugetul, trage cu lansatorul de rachete distrugand amenajarea de santier. Drumul sau il duce pe un teren de golf, iar un jucator de golf furios trage o minge in directia lui. Saturat de atacurile enervante, Foster trage cu pusca in masina jucatorilor de golf, facand-o sa se scufunde intr-un iaz din apropiere. Jucatorul de golf sufera un atac de cord si-l implora in zadar sa-i dea medicamentele, pentru ca acestea erau in masina care s-a scufundat.

Sarind peste un gard, Foster se taie la mana in sarma ghimpata si se afla pe terenul unei vile al carei proprietar era plecat din oras. El isi dezlantuie furia la primul om pe care-l vede, unul dintre angajatii proprietarului. El le spune despre necazurile sale si se plange ca, dupa ani de serviciu loial, a fost considerat ca fiind depasite si concediat. Omul se ofera sa fie luat ca ostatic, cu conditia ca sa-i lase familia sa plece libera. Foster ii explica faptul ca are propria familie si ca el incearca sa ajunga acasa.

Pana cand Foster ajunge la fosta sa locuinta, Beth chemase deja politia si fugise cu Adele. Uitandu-se la filmele inregistrate in timpul casatoriei lor, el isi da seama ca izbucnirile sale frecvente de furie i-au speriat familia. De asemenea, isi da seama ca fosta sa sotie si fiica lor plecasera pe cheiul din apropiere. Pe cand iesea din casa, Prendergast si Torres ajung la fosta sa locuinta, iar Foster o impusca pe Torres. Prendergast merge in urmarirea lui.

Pe cheiul din Venice, Foster isi gaseste fosta sotia si fiica. Fiica lui este fericita sa-l vada, dar fosta lui sotie este speriata si incearca sa-l tina departe de Adele. Prendergast ajunge pe dig, iar Foster i se plange ca a fost rau tratat de societate, dar nu accepta ca aceasta poate o scuza a comportamentului sau violent. In timp ce politistul ii distrage atentia lui Foster, Beth si Adele fug. Foster ii propune lui Prendergast sa rezolve disputa dintre ei in stilul Vestului Salbatic. El refuza sa se predea, spunand ca nu vrea ca fiica sa sa-l viziteze la inchisoare, acceptand sa moara pentru ca Adele sa primeasca banii din asigurarea lui de viata. Foster scoate apoi un pistol cu apa, iar Prendergast este fortat sa-l impuste. Dupa aceste evenimente, Prendergast decide sa-si amane iesirea la pensie.



Distributie

Michael Douglas - William "D-Fens" Foster
Robert Duvall - sergentul Martin Prendergast
Barbara Hershey - Elizabeth "Beth" Trevino
Rachel Ticotin - detectivul Sandra Torres
Tuesday Weld - Amanda Prendergast
Frederic Forrest - Nick, proprietarul nazist de magazin
Michael Paul Chan - dl. Lee, proprietarul coreean de magazin
Raymond J. Barry - capitanul Yardley
D.W. Moffett - detectivul Lydecker
Brett Hinkley - Rick, angajatul de la Whammy Burger
Dedee Pfeiffer - Sheila Folsom, angajata de la Whammy Burger


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.