Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Usi de termopan pentru exterior – avantaje si dezavantaj
683 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantele de interior
880 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pudreaza cu sare puiul in interior si exterior
543 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CUM AFLAM DACA PORUMBUL ESTE BUN PENTRU FIERT
294 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  4) Apicultura
1.308 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum pregatim plantele pentru iarna
201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curatirea cuptorului pe interior
1.213 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Antrenament pentru brate acasa
323 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lutul pastreaza savoarea mancarurilor
258 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  17 superstitii de Sarbatori care-ti aduc noroc
2.014 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Usi de interior

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.04.2016  Adauga la favorite 575 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ce criterii trebuie avute in vedere pentru a avea usi placute si functionale in locuinta sau la birou? Iata cateva intrebari la care vom incerca sa raspundem pentru cei dornici de a afla mai multe despre acest subiect.

O prima clasificare a acestora este in functie de locul de amplasare. De interior sau de exterior. Cele de interior se refera bine inteles la trecerile dintre camere si holuri. Cele de exterior se refera la intrarile in cladiri si case din exteriorul acestora. Vom aborda in cele ce urmeaza subiectul usilor de interior. Acestea, la randul lor se clasifica nu atat dupa functionalitate cat dupa design, aspect, materiale si forma. Sa incepem sa le luam rand pe rand.

Ca design, o usa de interior poate avea diferite variante. Exista modelul frantuzesc, cu cadrul de lemn si geam transparent sustinut de o retea de baghete. Exista modelul traditional in care usa este fara geam si poate sa fie sau nu impartita in doua sau mai multe panouri dreptunghiulare. O varianta foarte spectaculoasa este aceea a unei usi realizata in totalitate din geam transparent sau sablat conform stilului modernist. Acestea sunt foarte placute insa necesita cu siguranta o atentie sporita in cursul manevrarii.

Din punct de vedere al materialelor care intra in procesul de fabricatie exista de asemenea o multitudine de combinatii. Traditional, materialul principal este lemnul. La acesta se pot adauga fete furniruite sau din PAL si MDF. Asa cum aminteam mai devreme, sticla intra in lista materialelor si poate fi folosita ca geam in usa sau ca material unic. O data cu intrarea tamplariei PVC pe piata autohtona au aparut si primele usi realizate pe baza acestei tehnologii. Usile din tamplarie PVC folosesc feroneria specifica acestora avand o rezistenta mare la uzura.

Forma usilor este in general dreptunghiulara. De ce? Evident se datoreaza istoric necesitatii de a putea trece o persoana prin spatiul lasat deschis de aceasta. Apoi, s-a ajuns la forme patrate, pentru usile duble mai largi. Insa de regula dreptunghiul s-a impus ca forma geometrica. Formele rotunde si ovale sunt folosite doar la decorarea acestora. Putem intalni arcade rotunde in partea superioara a usii. Sau geamuri ovale. Acestea sunt aspectele legate de forma.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.