Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Polen miere - un elixir natural al tineretii
245 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obiceiuri frecvente care agraveaza psoriazisul
931 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Super remediu pt.reumatism, calvitie, sciatica ,alcool
289 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uleiul de canepa, miracol pentru diabet!
296 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dermatita seboreica (partea 2)
463 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Crema de Rostopasca
708 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trateaza hepatita cu catina
815 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Angelica
1.314 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Omega 3 – beneficii pentru sanatate
137 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Boli de circulatie si endocrine
136 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Psoriazis

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.04.2016  Adauga la favorite 1.186 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Psoriazisul este o afectiune caracterizata prin eruptia de placi eritemato-scuamoase (pete rosii acoperite de scuame). Acestea pot fi localizate pe scalp, fata, partea inferioare a spatelui, coate, genunchi, maini, unchii, talpi, interiorul gurii sau chiar pe organele genitale. Manifestarile includ prurit si chiar durere. Afectiunea este cronica si poate afecta calitatea vietii unei persoane, coducand la depresie, stres si anxietate. Psoriazisul afecteaza atat barbatii cat si femeile, in mod egal, dar cel mai frecvent este afectata rasa caucaziana. Pana in prezent nu a fost descoperit un tratament definitiv al acestei boli, motiv pentru care tratamentele prescrise astazi nu fac decat sa imbunatateasca calitatea vietii pacientului si sa amelioreze simptomele.

Tipuri de psoriazis:
• Psoriazis in placarde sau vulgar - cu leziuni intinse pe suprafete mari ale corpului, pete rosii acoperite cu scuame albe. Poate aparea in orice zona a corpului.
• Psoriazis gutat - caracterizat prin puncte minuscule de culoare rosie, cu descuamari ale pielii. Poate aparea dupa o infectie bacteriana sau virala sau dupa administrarea unor medicamente (de exemplu, acid salicilic).
• Psoriazis inversat sau flexural - caracterizat de peste netede, de culoare rosie, fara descuamari. Zona afectata va fi iritata si accentuata de transpiratie sau de frecarea pielii. Acest tip de psoriazis apare in gutele pielii, in special in zona axilara, piept sau abdomen.
• Psoriazis pustular - apare sunt forma de vezicule pline cu puroi. Veziculele nu sunt infectate si pot fi localizate pe maini, picioare sau se pot intinde pe tot corpul.
• Artrita psoriazica - se manifesta la aproximativ 10% din pacientii cu psoriazis, sub diverse forme. Roseata si inflamatia apar pe coate, maini, genunchi, picioare, solduri si coloana vertebrala. Implica dureri si rigiditatea articulatiilor.
• Psoriazisul unghiilor sau unghial - provoaca leziuni si cavitati de diferite marimi, forme si profunzimi. Unghiile se pot ingrosa, devin galbui si sunt friabile.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.