Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sindromul metabolic. Ce este si cum il tratam
33 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul Cotard,
1.336 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul Ehlers-Danlos
1.021 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul Moebius,
1.111 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul Poland
1.974 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul de oboseala cronica
588 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul de colon iritabil -
187 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul de Tunel Carpian
990 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sindromul Burn Out"
626 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ai mainile si picioarele reci tot timpul?
987 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Sindromul POEMS

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.04.2016  Adauga la favorite 1.068 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sindromul POEMS este o boala rara, multisistemica a sangelui, care afecteaza mai multe organe si sisteme ale organismului, cauzand si probleme neurologice. Acronimul POEMS provine de la principalele 5 caracteristici ale acestui sindrom si anume: Polineuropatie, Organomegalie, Endocrinopatie, Gamapatie Monoclonala si anomalii ale tegumentelor (S= Skin Changes).

Se considera ca etiopatogenia bolii este data de o discrazie (defect) a celulelor din plasma sanguina care apare din cauza unor anomalii ale maduvei osoase, ceea ce determina aparitia in sange a unor cantitati anormale de proteine sanguine care determina afectarea organelor si sistemelor corpului.

Nu este inca bine inteleasa legatura dintre mecanismul etiopatogenic care, la ora actuala nu este complet elucidat si tabloul clinic si nici legatura dintre cele 5 simptome si semne caracteristice ale acestei boli. Se considera ca relatia dintre ele ar fi data de anomaliile anumitor citokine si factori de crestere, insa studiile in acest domeniu continua.

Descrierea acestui sindrom a fost realizata de catre Crow in 1956, apoi de catre Fukase in 1968, o denumire alternativa a acestei afectiuni fiind sindromul Crow-Fukase.

Nu exista niste criterii clare de diagnostic ale sindromului POEMS, majoritatea autorilor considerand ca un pacient se incadreaza in diagnosticul acestei afectiuni daca prezinta 3 din cele 5 caracteristici prezentate mai sus. Alti autori au subliniat necesitatea existentei a doua criterii majore de diagnostic si anume: gamapatia monoclonala si polineuropatia. Criteriile minore de diagnostic sunt: leziuni osoase de tip sclero-atrofic, organomegalie, edeme, edocrinopatie, edem papilar si anomalii tegumentare. Insa, un studiu realizat pe 629 de pacienti a aratat prezenta multor forme atipice de sindrom POEMS, prin urmare stricta incadrare a pacientului in aceste criterii ar putea determina erori de diagnostic.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.