Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum poti fragezi carnea folosind bicarbonat de sodiu
393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum faci unghiile de la picioare sa arate minunat
1.039 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dieta cu dovleac copt
1.228 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum stii daca ai deficienta de Vitamina D3?
408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ELIMINA PETELE PIGMENTARE
111 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Seboreea
989 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gutuiul
234 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Boli autoimune
1.160 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tratamente naturiste pentru tenul uscat
1.359 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gripa - dieta si tratament
1.228 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Frumusete
 

 

Carne in regimul alimentar al bebelusului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.03.2016  Adauga la favorite 729 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Carnea este un capitol important in diversificarea alimentatiei bebelusului. Cu siguranta carnea este o sursa pretioasa de proteina ce este absolut necesara in alimentatia copilului, insa subtilitatile ce tin de introducerea carnii in regimul alimentar al acestuia trezeste semne de intrebare. Ce tipuri de carne se recomanda a fi introduse initial in meniul bebelusului si de ce? In ce parte a zilei ii puteti propune copilului Dvs. piureul cu adaos de carne? Ce cantitate si de cite ori pe saptamina se recomanda includerea carnii in meniul copilului? Deci, astazi vom discuta despre carne.






Carnea este un produs mai dificil de digerat. Dar aceasta contine proteine esentiale, pentru dezvoltarea armonioasa) a organismului in crestere.

Sistemul digestiv al bebelusului este capabil sa digere proteinele din carne la virsta de aproximativ 7,5 – 8 luni.

Majoritatea medicilor pediatri recomanda familiarizarea bebelusului cu piureul din carne anume in aceasta perioada a vietii. Principiile de baza ale diversificarii sunt valabile si pentru familiarizarea copilului cu produsele din carne. Copilul trebuie sa fie sanatos, produsul anterior a fost introdus cu o saptamina in urma, introducerea carnii in regimul alimentar nu corespunde cu perioada vaccinarii sau cu alte schimbari majore in viata bebelusului. Pentru adaptarea organismului la fiecare tip de carne sunt necesare citeva zile. In perioada respectiva propuneti copilului doar produsele deja cunoscute si alese cu atentie.

Piureul din carne, la fel ca si oricare alt piure, se propune bebelusului dimineata in portii mici. Puteti adauga o lingurita de carne in terci sau in piureul de legume. Pe parcursul intregii zile urmariti cu atentie reactia bebelusului la noul produs. Daca nu observati nicio schimbare, in urmatoare zi mariti cantitatea de carne. In general, regulile privind introducerea carnii in alimentatia diversificata sunt aceleasi ca si in cazul unui tip nou de terci sau piure de legume. Cel mai greu este sa alegeti tipul de carne propriu zis.

De regula, medicii pediatri recomanda introducerea carnii degresate de vita, curcan, iepure, vitel sau miel.

Aceste tipuri de carne se asimileaza foarte usor si nu provoaca alergie decit in cazuri foarte rare. Aceasta lista poate fi completata cu carnea de porc si pui degresata. Carnea de pui este foarte fina si dietetica, dar adesea contine hormoni si antibiotice administrate pentru cresterea puilor la fermele avicole. Din aceste considerente, se recomanda ca anume carnea de pui sa fie cumparata in borcanase, produse de marci de incredere, care supun acest produs unor verificari suplimentare, in urma carora sunt excluse toate substantele daunatoare pentru copii. Carnea de oaie, rata, gisca, portiunile de carne de porc cu continut mare de grasime nu sunt recomandate pentru copii, decit dupa virsta de trei ani, cind sistemul digestiv al acestuia este capabil sa digere aceste produse.

Medicii pediatri nu recomanda includerea subproduselor din carne in regimul alimentar al copiilor. Exceptie ar fi doar limba de vita si porc, inima, iar introducerea acestora in alimentatia diversificata este recomandata doar dupa virsta de un an.

Anterior, medicii pediatri recomandau piureul din ficat copiilor cu indicele hemoglobinei scazut, in prezent aceasta recomandare nu mai este actuala.

Este mult mai sigur si practic sa hraniti bebelusul cu piure din carne gata preparat de la producatorii cu renume mondial specializati in fabricarea produselor alimentare pentru copii. Acestia urmaresc in permanenta calitatea materiei prime si respecta cu strictete tehnologia de preparare a piureului din carne.

Portia de carne zilnica recomandata este de 30 – 50 gr la virsta de 8-9 luni, de la 10 - luni pina la 1,5 ani cite 80 – 100 gr. pe zi.


Sursa
http://www.eumama.md/articole/introducerea-produselor-din-carne-regimul-alimentar-al-bebelusului#sthash.nMW67FKZ.dpuf


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.