Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  S.O.S. Sanatatea copiilor nostri
1.181 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sparanghel
1.190 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Proteza de sold (Artroplastia totala de sold)
281 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aloe Vera!
124 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Laptele
626 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa LECUIESTI RAPID TUSA si DURERILE de GAT
934 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa scapi de burta -
710 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scazi nivelul de CORTIZOL;
149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa supravietuiesti unui infarct cand esti singur!
940 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sistemul digestiv, flora bacteriana si sanatatea 2
1.166 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Tayberry

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.03.2016  Adauga la favorite 849 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
TAYBERRY este produsul incrucisarii dintre mur (Rubus fruticosus) si zmeur (Rubus idaeus), un hibrid obtinut de catre Derek Jennings din Dundee, patentat in anul 1979 la Scottish Horticultural Research Institute si numit astfel dupa raul Tay, aflat in Scotia.

Desi are o istorie scurta, tayberry a devenit intre timp suficient de populara incat sa ajunga si pe la noi. Nu se gaseste inca in multe gradini, dar varietatea aceasta incepe treptat sa atraga atentia datorita fructelor sale foarte gustoase, mai mari si mai lungi decat ale zmeurei.


Exista un inconvenient, insa – si de aceea nu se gaseste de cumparat in stare proaspata – fructele sale se culeg greu cu mana, caci nu se desprind lejer, iar cu vreun utilaj este imposibil datorita faptului ca devin foarte moi cand sunt complet coapte, motiv pentru care tayberry nu a devenit niciodata o cultura comerciala si isi mentin pretul relativ ridicat in pietele organice.

Tayberry are fructul de forma conica si prinde o culoare rosie-visinie atunci cand este copt, mai aproape de zmeura. De la mura a mostenit forma lunga, de 2-3 cm si faptul ca miezul ramane in fruct, atunci cand sunt culese.

Dar, spre deosebire de ambele sale mame, tayberry se coace mult mai repede, cu cateva saptamani inaintea zmeurei, care la randul sau se coace inaintea murelor. La fel ca ele, tayberry este bogata in fibre si antioxidanti si este ideala pentru gemuri, placinte si prajituri, siropuri sau chiar bauturi alcoolice. Mai contine caroten, vitamina A si C, luteina, fier, fosfor, mangan, potasiu, calciu si magneziu, toate ideale pentru organismul uman.

Acum vreo 3 ani, tatal meu a prins tayberry dintr-un lastar cumparat de la Brico, iar anul acesta tufele sunt mai mari si mai frumoase ca oricand. Au deja o cultura frumusica, care incepe sa dea rod inaintea tuturor celorlalte soiuri de mure si zmeura din curte si de care sunt foarte incantati. Si eu la fel.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.