Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  . Gradinile suspendate din Babilon, un „rai pe pamant"
248 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradinile de la Chateau de Marqueyssac
1.344 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  BABILONUL ANTIC.
153 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradinile Bahai din Haifa
671 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fortul Rosu sau Lal Quila (Qilah)
443 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Schloss Nordkirchen, Germania
1.182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Universul elegant 2- Chestiunea Stringurilor
1.207 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stramtoarea Bosfor
1.752 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria celor mai ciudate mituri si legende ale omului |
119 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gradinile Tuileries-Paris
916 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Gradinile suspendate ale Semiramidei

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.03.2016  Adauga la favorite 1.184 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Potrivit textelor antice, Gradinile Suspendate ale Babilonului aveau terase luxoase, cu zone magnifice cu apa si cu plante plutitoare. Acestea ar fi fost contruite in Babilon, unde se afla in ziua de azi Irakul, desi nimeni nu a gasit ,secole intregi ,dovezi ale existentei lor, pana acum.

Potrivit unui expert, dupa o analiza mai atenta a textelor si a unor indicii expuse la British Museum, nu s-au gasit dovezi pentru ca arheologii ar fi cautat in locul gresit.

Dr. Stephanie Dalley de la Universitatea Oxford, gradinile ar fi de fapt ingropate in anticul oras Ninive, in apropierea orasului de azi Mosul, in nordul Irakului.

Dr. Dalley de la Institutul Oriental al universitatii, si-a petrecut ultimii 20 de ani cautand locul gradinilor suspendate, considerate de multi a fi doar un mit, din lipsa dovezilor fizice.

Se crede ca Gradinile Suspendate din Babilon au fost contruite in jurul anului 600 i.Hr., desi aceasta data a fost luata din texte scrise la sute de ani dupa eveniment. Unul din texte spune ca gradinile au fost construite de imparatul babilonian Nabucodonosor, in provincia Babilon, drept cadou pentru sotia sa Amyitis. Cu toate astea, gradinile nu au fost mentionate in textele scrise de imparat. Acest lucru a convins-o pe dr. Dalley sa studieze textele mai atent, iar in timpul cercetarii sale a descoperit o prisma la British Museum din Londra, acoperita cu un text in cuneiforma.

Cuneiforma este o scriere antica din timpul Babilonului, folosita si de imperiile asiriene. Prisma continea detaliile unui rege denumit Sennacherib, liderul imperiului asirian, care a trait cu un secol inainte de Nabucodonosor.

Scrierile acestea se refereau la un palat construit in apropierea capitalei imperiului asirian, Ninive, precum si o gradina descrisa drept "o minune pentru toti oamenii".

Nepotul lui Sennacherib, Assurbanipal, ar fi desenat o imaggine a gradinii pe un panou, in acel palat.

Dr. Dalley a putut combina hartile antice cu versiunile din ziua de azi pentru a localiza ceea ce credea ea ca sunt ruinele palatului, potrivit documentarului "Finding Babylon's Hanging Garden". Ea spune ca teoria ei este sustinuta de un basorelief luat din Ninive, care detalia locul palatului, alaturi de o gradina cu terase si copaci. Experta spune ca Ninive mai era denumit si Noul Babilon, de unde si confuzia.

Istoricul grec Diordorus Siculus descria gradinile ca avand 122 metri lungime si 122 metri latime, iar peretii aveau 24 de metri inaltime. Unii istorici si arheologi cred ca gradinile au fost distruse de razboaie si de timp, in timp ce altii cred ca au fost daramate de un cutremur.

Dr. Dalley spune ca este nevoie de mai multe cercetari inainte ca arheologii sa poata confirma locul gradinilor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.