Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Verdictul istoriei - Himmler (UK 2013) Documentar 60 min
572 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Palatul Versailles - Biblioteca si camerele... secrete
1.588 vizite - 0 comentarii
adaugat de balas
 
  Agentii secreti care au servit rezistenta franceza
470 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele inghetate ale frontului alpin
81 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marturii si secrete despre Pearl Harbour
556 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cazul Orlov - Cea mai mare inselatorie din istoria KGB
709 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Personaje ale nazismului - Vulpea desertului
1.220 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cine l-a omorat pe Ceausescu?
3.819 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Razboiul peloponeziac - Invazia spartanilor
1.394 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Anastasia Romanov
1.692 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Operatiunile secrete ale Mossad-ului

 
 
 
 
 
Adaugat de pache 19.03.2016  Adauga la favorite 1.195 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Multi “cunoscatori" il considera cel mai bun servciu de informatii externe din lume. Faima i-a fost adusa de numeroasele operatiuni spectaculoase, desfasurate in intreaga lume. Unele dintre acestea au avut parte de aprobarea tacita a tarilor occidentale, altele – de critici, putine – de acuze vehemente, dar foarte multe – de admiratie absoluta, noteaza cotidianul german Frankfurter Rundschau, in prezentarea catorva asemenea operatiuni ale serviciului israelian de securitate Mossad.

Operatiunile secrete ale Mossad: soc si groaza servicii secrete Cea mai cunoscuta pe plan international a devenit operatiunea de rapire a criminalului nazist de razboi Adolf Eichmann din Argentina, in mai 1960. Cu patru ani inainte de aceasta, tocmai Mossad a descoperit “discursul secret" al liderului sovietic Nikita Hrusciov despre crimele lui Stalin, predand acest discurs cotidianului The New York Times.


In schimb, cea mai sangeroasa a fost operatiunea ‘Damocles’ din 1962, in timpul careia, cu ajutorul unui cetatean al Germaniei Federale recrutat de o companie germana constructoare de rachete ce activa in Egipt, erau trimise colete cu explozibil.
De asemenea, Mossad cumpara companii pentru a obtine schite de motoare, a convins un pilot sirian sa deturneze spre Israel un nou avion cu reactie, fura salupe, nave de transport care aveau la bord substante radioactive si sisteme de radiolocatie. In afara de aceasta, Mossad ii aproviziona pe evreii din URSS cu obiecte de cult si transmitea din partea lor informatii.

Insa, dupa lansarea pe marele ecrane a filmului lui Spielberg ‘Munchen‘, a devenit cunoscuta si partea mai intunecata a Mossad: actiunile de razbunare organizate de detasamente de combatanti impotriva unor sefi ai Organizatiei Natiunilor Unite /ONU/, responsabili pentru asasinarea sportivilor israelieni in timpul Jocurilor Olimpice din 1972 de la Munchen.

Nu este de mirare ca Mossad neaga si la aceasta oara autenticitatea memoriilor care au stat la baza filmului, noteaza in final cotidianul german.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.