Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sfaturi utile pentru un Android mai rapid
1.793 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sa rulam Windows 8 pe orice telefon sau tableta Android
1.807 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aplicatii tv android - filme . seriale live tv .
1.368 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 5 : Cele mai bune jocuri pentru mobil (Android/iOS)
1.105 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  8 FUNCTII SECRETE LA ANDROID
883 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Galaxy S6 edge+
1.482 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 cele mai bune aplicatii pe android recomandate 2016
1.253 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aplicatii pe android pentru Vlogging pe Youtube
1.243 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 motive pentru care sa alegi Windows 11
278 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ai telefon nou fara sa cheltui bani
1.282 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Tehnologie-IT
 

 

8 sfaturi de securitate Android pentru IT-ul corporate

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.03.2016  Adauga la favorite 1.330 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
8 sfaturi de securitate Android pentru IT-ul corporate



In Romania, mai mult de 80% din dispozitivele mobile folosite in cadrul companiilor utilizeaza sistemul de operare Android.

Un grup experti in securitate ofera cele mai eficiente sfaturi pentru a va ajuta sa reduceti riscul asociat cu popularul sistem de operare.

Nu roota dispozitivul

“Pentru a face pagube semnificative in lumea mobila, malware-ul trebuie sa actioneze pe dispozitive care au fost modificate la nivel administrativ", afirma Dionisio Zumerle, Analist principal de cercetare la Gartner. “Cele mai evidente compromiteri ale platformelor mobile sunt “jailbreaking" pe iOS sau “root-are" pe dispozitive Android. Desi aceste metode permit utilizatorilor sa acceseze anumite resurse de pe dispozitiv, care sunt in mod normal inaccesibile, aceleasi metode au pus in pericol foarte multe date."

Nu trece cu vederea securitatea Android si nu te concentra doar pe malware

“Poate unul dintre cele mai mari riscuri ale malware-ului mobil este chiar faptul ca atacurile malware pe mobil nu sunt inca frecvente", spune Domingo Guerra, presedinte si co-fondator al Appthority. “Acest lucru creeaza un fals sentiment de securitate in companii si institutiile guvernamentale."

Guerra a identificat, de asemenea, o serie de riscuri suplimentare pe care sistemul Android le are, inclusiv “exfiltratii de date corporative, practici defectuoase de dezvoltare a aplicatiilor, gestionarea incorecta a numelor de utilizator si a parolelor asociate, implementarea deficitara a criptarii, precum si culegerea de date si share-ul in scopuri de marketing. Aceste riscuri sunt adesea trecute cu vederea de strategii de securitate care, in 90% din timp, au in vedere doar malware", spune Guerra.

Nu instala software-ul Android de la magazinele de aplicatii neoficiale

“Instalati numai aplicatiile din magazinul Google Play, care sunt dezvoltate de producatori cunoscuti si de incredere", a declarat Terry May, dezvoltator Android de la Detroit Labs. “O buna practica ar putea fi sa profiti de sistemul de multi-user al Android si sa ai un cont de utilizator dedicat doar pentru companie."

Atentie la permisiunile pe care le oferi aplicatiilor la instalare

“Citirea cererilor de acces ale aplicatiilor este critica", ne spune Mark Huss, consultant senior la SystemExperts. “De exemplu, o aplicatie de tip lanterna nu are nevoie de acces la serviciile care te costa bani (cum ar fi mesagerie SMS), instrumente de sistem, lista de apeluri sau informatii personale, comunicarea in retea sau la serviciul de localizare".

Actualizeaza intotdeauna software-ul Android

“Verifica intotdeauna pentru actualizari de firmware disponibile si patch-uri si descarca cea mai recenta versiune, daca este posibil", spune Gleb Sviripa, dezvoltator de Android la KeepSolid. “Cu cat este mai noua versiunea, cu atat sunt mai reduse sansele ca hackerii sa poata ataca dispozitivul."

Instalati aplicatii de securitate si VPN

“Este simplu sa gasesti o multime de aplicatii de securitate pentru Android. Cauta aplicatii care scaneaza malware si blocheaza aplicatiile din surse neaprobate", ne sfatuieste Geoff Sanders, cofondator si CEO al LaunchKey. “Criptarea discului ar trebui sa fie activata, iar aplicatiile care solicita acces la datele potential sensibile ar trebui sa fie refuzate", spune el.

“Atunci cand navighezi pe Internet, dispozitive Android ar trebui sa fie protejate cu software-ul de retea virtuala privata (VPN)", mai adauga Sviripa.

Organizatiile ar trebui sa stabileasca si sa aplice politici de acces clare

“Companiile trebuie sa fie clare cu privire la materialele sensibile pe care utilizatorii le pot accesa prin intermediul dispozitivelor mobile si trebuie sa se asigure ca toate dispozitivele au instalata infrastructura necesara pentru a le proteja impotriva amenintarilor mobile", spune Swarup Selvaraman, Senior product manager la Dell SonicWALL.

Cele patru principii le de baza ale securitatii Android

Troy Vennon, director al Pulse Secure Mobile Threat Center, spune ca securitatea dispozitivelor mobile la nivel de companie se reduce la patru elemente esentiale: dezactivarea dispozitivelor root-ate si jailbroken, protejarea cu parola a dispozitivelor, actualizarea permanenta a soft-urilor dispozitivelor si conectarea utilizatorilor la date sensibile prin VPN.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.