Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Impresionistii uitati de istorie
339 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai grozave picturi si muzica clasica, impreuna
131 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Suzanne Valadon
314 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Impresionismul
1.466 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iluzie optica -pictura stradala- The Chalk Guys -2010
1.210 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Istoria impresionismului
2.397 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  HIROSHIGE: Artistul japonez preferat al lui Van Gogh
147 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Henri de Toulouse-Lautrec
1.300 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Camille Pissarro
926 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Berthe Morisot
1.766 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Edgar Degas

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.03.2016  Adauga la favorite 1.451 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Edgar Germain Hilaire Degas (n. 19 iulie 1834, Paris - d. 27 septembrie 1917, Paris) a fost un pictor francez din a doua jumatate a secolului al XIX-lea. A inceput cu academismul clasic, insa dupa catva timp revine la tematica realista, pentru care si-a cautat idei in teatrele pariziene, in lumea fascinanta a balerinelor, atelierele modistelor, la cursele de cai sau in studierea corpului omenesc. S-a distins cu talentul exceptional de desenator si cu pasiunea pentru obiectele efemere in miscare. Impreuna cu Claude Monet, Auguste Renoir, Camille Pissarro este unul din intemeietorii impresionismului. Edgar Degas si-a pastrat insa stilul sau propriu independent, pe care el il numeste realist. Motivele preferate le trateaza cu uimitoare noutate, limitarile de perspectiva sunt asemanatoare cu cadrele de fotografie. A folosit pastelul si a incercat numeroase tehnici de pictura si grafica. A lasat dupa el o mostenire originala si multilaterala, de circa doua mii de lucrari, tablouri in ulei, pasteluri si sculpturi.

Hilaire Germain Edgar Degas (era deja un artist matur cand si-a modificat modul de scriere a numelui in Degas) s-a nascut la 19 iulie 1834 la Paris, cel mai in varsta dintre cei cinci copii ai unei familii burgheze instarite. Tatal, Auguste de Gas, era bancher iar mama, Celestine Musson, vestita pentru frumusetea ei, provenea dintr-o familie din Louisiana (USA). Dupa absolvirea vestitului liceu "Louis-le Grand", Edgar se inscrie la facultatea de Drept, dar abandoneaza in curand studiile si isi ocupa timpul copiind tablouri ale marilor maestri din muzeul Louvre, insusindu-si astfel arta picturala. Este sigur de vocatia sa si se hotaraste sa-si consacre in intregime viata picturii. Se inscrie in atelierul de pictura al lui Louis Lamothe si in 1855 reuseste la examenul de admitere la Scoala Superioara de Arte Frumoase din Paris, insa nu ramane mult timp elev al scolii.

In 1856, Degas face o calatorie la Napoli la bunicul sau, Hilaire de Gas. In Roma ia parte la cursuri de pictura organizate la Vila Medici. Copiaza opere ale maestrilor italieni, frecventand muzee si biserici. Tablourile si desenele le trimite tatalui sau, care crede in talentul fiului, il felicita si-l indeamna la noi incercari.

In 1859, Degas revine in Franta. Frecventeaza muzeul Louvre, unde in 1862 sau 1863 se intalneste cu Edouard Manet, cei doi artisti se imprietenesc repede. Il viziteaza adesea acasa si in atelier, stau impreuna la cafeneaua Guerbois, locul preferat al tinerilor pictori. Acolo pot fi intalniti Claude Monet, Auguste Renoir, Alfred Sisley si Paul Cezanne. In aceasta epoca Degas rupe cu tematica academica a scolii de pictura traditionale si abordeaza teme realiste observate la cursele de cai sau la spectacolele de balet. Dupa razboiul franco-prusac (1870-1971), Degas pleaca intr-o lunga calatorie in America si viziteaza familia mamei sale in New Orleans. Picteaza tabloul "Comert cu bumbac la New Orleans" (1873).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.