Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Dementa, boala crunta a creierului
363 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum tratam artroza?
1.069 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce inseamna pneumotorax?
139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marii criminali: meningita
201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Meningita: Cauta un leac
129 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  INSUFICIENTA RENALA CRONICA, cum functioneaza un rinich
139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Osteoporoza - ce este, cum o prevenim si cum o tratam
77 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hipotiroidia - ce este si cum se trateaza?
909 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Care sunt cauzele inflamatiei cronice si cum se trateaza
27 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trateaza-te cu legume!
1.170 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Meningita: cum se manifesta boala si cum se trateaza

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.02.2016  Adauga la favorite 1.783 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Infectia apare mai ales la copii, la adultii care au imunitatea slabita si la varstnici. Un grad mare de risc il au si diabeticii, dar si persoanele care iau medicamente imunosupresoare, pentru a trata bolile autoimune.

Semnele bolii

Meningita poate fi confundata cu virozele si racelile, pentru ca are simptome asemanatoare. Apare febra de peste 39 de grade Celsius, dureri puternice de cap, frisoane, varsaturi, greata, lipsa poftei de mancare.

De asemenea, se mai poate manifesta prin eruptii cutanate, sensibilitatea la lumina si stari de apatie. Starea bolnavului se poate modifica de la o ora la alta.

Exista mai multe feluri de meningita

In functie de cauze, aceasta boala poate fi de mai multe tipuri. Cel mai des intalnita este meningita bacteriana, provocata de bacterii. Poate fi vorba despre pneumococ, meningococ, streptococul de grup B si listeria.

Acesti microbi se pot transmite prin picaturi de saliva, stranut sau tuse. Un alt tip de meningita este cea virala, care apare din cauza unor virusuri, cel mai adesea la persoanele sub 20 de ani. Parazitii pot provoca meningita parazitara, iar cea mai rara forma de meningita este cea fungica, care nu este contagioasa.

Teste care identifica boala

Diagnosticul de meningita este pus in urma mai multor investigatii medicale recomandate de catre medic. Punctia lombara, care consta in prelevarea unei mostre de lichid cefalorahidian din canalul spinal, este cea mai folosita metoda.

Alte investigatii recomandate sunt analizele de sange, tomografia computerizata (CT) si testele de imagistica prin rezonanta magnetica.

Ce tratament se administreaza

Tratamentul bolii depinde de tipul acesteia, dar si de fiecare pacient in parte. In cazul meningitei virale, pacientii sunt tratati la domiciliu. Au nevoie de repaus la pat, trebuie sa consume multe lichide si sa ia medicamente pentru scaderea febrei si calmante. Perioada de vindecare este de aproximativ doua saptamani.

Persoanele care sufera de meningita bacteriana sunt tratate numai in spital, unde li se administreaza antibiotice, dar si pastile care sa reduca febra. De asemenea, poate sa fie nevoie si de tratament cu corticosteroizi.

Spalatul pe maini, inainte de mese si dupa folosirea toaletei, este foarte important pentru a preveni contractarea meningitei, mai ales in cazul copiilor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.