Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  4 metode care poti scapa de furnici, definitiv
791 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  12 metode eficiente prin care poti scapa de furnici
210 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa scapati de furnici prin metode bio
265 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Miss Funny - Sase metode de a scapa de un hot 6/6
1.904 vizite - 0 comentarii
adaugat de marcus
 
  Miss Funny - Sase metode de a scapa de un hot 1/6
1.940 vizite - 0 comentarii
adaugat de marcus
 
  Miss Funny - Sase metode de a scapa de un hot 2/6
1.864 vizite - 0 comentarii
adaugat de marcus
 
  Miss Funny - Sase metode de a scapa de un hot 3/6
1.770 vizite - 0 comentarii
adaugat de marcus
 
  Miss Funny - Sase metode de a scapa de un hot 1/6
1.715 vizite - 0 comentarii
adaugat de marcus
 
  6 pasi simpli ca sa scapi de furnici rapid
179 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum poti curata mai rapid un ou fiert (2 metode)
643 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Scapa de furnici cu metode naturale

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.02.2016  Adauga la favorite 1.174 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ai fost invatata din copilarie cel mai probabil sa nu faci rau furnicilor, sa ocolesti roiurile de insecte harnicute si sa incerci sa le protejezi. Totusi, in momentul in care vezi ca frumoasa ta gradina este atacata de furnici, iar uneori ele te ciupesc chiar si pe tine, parca uiti de sfaturile bunicilor.

Totusi, pentru ca nu este o solutie umana sa le calci in picioare, ar fi bina sa te folosesti de solutii care sa le convinga sa paraseasca definitiv gradina ta . Iata care sunt aceste metode.


Foloseste otet

Intr-un recipient cu pulverizator adauga jumatate de litru de otet si imprastie solutia prin locurile in care stii ca stau de obicei furnicile. Acest lucru va alunga fara indoiala insectele si le va tine la distanta pentru o perioada foarte lunga. Totusi, din cand in cand este recomandat sa mai faci cate o pulverizare pentru prevenire.

Cultiva plante aromatice

Exista o serie de plante aromatice care tin furnicile la distanta. Astfel, daca plantezi menta, busuoic, usturoi sau pelin in gradina, de preferat printre plantele tale, furnicile nu vor mai avea nicio sansa sa se apropie.

Totusi, trebuie sa iei in considerare faptul ca menta este o planta invaziva si ca acesta isi va extinde rapid radacinile sufocand celelalte plante din gradina. In acest sens, poti cultiva menta printre alte plante doar daca in jurul radacinilor sale pui o bariera de platic, care sa nu ii permita sa se mai dezvolte sub sol.

Pe de alta parte, exista si cateva plante care atrag furnicile, asa ca daca vrei sa nu ai probleme cu insectele, evita sa cultivi in gradina ta condurul-doamnei sau bujori.

Foloseste-te de condimente
c

Furnicile nu fac foarte bine fata aromelor puternice, astfel daca daca vrei presara in locuri strategice praf de scortisoara, piper, usturoi chilli sau sare, este posibil ca intr-un timp foarte scurt, intregul roi de furnici sa paraseasca gradina ta.

Poti presara aceste condimente si prin gradina, in jurul radacinilor florilor, insa nu in cantitati foarte mari pentru ca este posibil ca acestea sa reprezinte o problema pentru plante.

Imprastie coji de portocale

Mirosul emanat de cojile de citrice distrug ciupercile cu care se hranesc furnicile, ceea ce inseamna ca in lipsa hranei, dar si a mirosului puternic de coaja de lamaie, portocala sau grapefruit, furnicile vor pleca definitiv, in cautarea unui cuib mai primitor.

Nu arunca zatul de cafea

Daca obisnuiesti sa bei cafea la ibric, ar fi bine sa profiti de beneficiile pe care le poate avea zatul de cafea . Imprastie o cantitate suficienta de zat de cafea in gradina. Din cauza mirosului puternic, furnicile vor dori sa plece mai repede din zona. In plus, zatul de cafea are in compozitia sa vitamine si minerale care imbunatatesc calitatea solului, si prin urmare a fructelor, legumelor si florilor tale.

Cea mai dura solutie: acidul boric

Se poate intampla ca in anumite cazuri furnicile sa se incapataneze sa nu plece, iar in astfel de situatii, trebuie sa aplici masuri mai dure. In farmaciile veterinare vei gasi o solutie care se numeste acid boric si care, in amestec cu apa formeaza o solutie otravitoare pentru furnici.

Adauga aceasta solutie in recipiente a caror gura sa o lipesti cu banda adeziva, pe suprafata careia sa faci cateva gauri prin care insectele sa intre. Unge interiorul bandei adezive cu unt pentru a atrage furnicile si pozitioneaza recipientele in mod strategic.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.