Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Valeria Seciu
220 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum a murit ghitaristul Tommy Bolin la 25 de ani / 2/4
1.224 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Cum a murit ghitaristul Tommy Bolin la 25 de ani / 3/4
1.029 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Cum a murit ghitaristul Tommy Bolin la 25 de ani / 1/4
972 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Cum a murit ghitaristul Tommy Bolin la 25 de ani / 4/4
894 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Grigore Vasiliu / zis si ...Birlic
1.516 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Richard Gere / 44 minute
1.225 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Povestea lui Rory Gallagher - Ghost Blues
1.444 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  Benny Hill - Biografia unui comic copios
802 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  6/6 Povestea unei trupe geniale "The Pogues" part.6
1.531 vizite - 0 comentarii
adaugat de stefan
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Valeria Seciu

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.02.2016  Adauga la favorite 1.337 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Celebra si indragita actrita romana de teatru si film s-a nascut pe 2 august 1939 in Bucuresti.Inca de la varsta de 6-7 ani ascultand teatru radiofonic si-a propus sa devina actrita. Mergea foarte des la teatru si in mod special la " Bulandra " unde admira interpretarea artistica a actorilor acestui teatru Liliana Tomescu , si Octavian Cotescu cel ce mult mai tarziu ii va deveni sot.Dupa terminarea liceului a dat de 2 ori examen de admitere la Facultatea de Istorie, nu a intrat, s-a pregatit cu marea actrita Liliana Tomescu interpreta de neuitat a rolului principal din piesa " Adio Charlie " si a intrat la I.A.T.C.A absolvit in 1964 Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica (I.A.T.C.) si deja debutase in filmul regizat de Andrei Blaier din " Casa neterminata"Explozie de talent si farmec, imaginatie senzualitate si sensibilitate debuteaza in teatru in " Veronica Micle" alaturi de Ion Caramitru , spectacol realizat de inegalabilul regizor Sica Alexandrescu care a " mirosit " talentul celor doi debutanti si a avut curajul sa puna cu ei in scena aceasta piesa. Lucrand cu regizori mari ca Dinu Sararu, Catalina Buzoianu , Sorana Coroama etc. devine cu fiecare rol interpretat la Teatrul Mic, Teatrul National sau Teatrul de televiziune din ce in ce mai apreciata si mai indragita de public.In 1978 obtine premiul ACIN pentru interpretarea din filmul ' Inainte de tacere "De neuitat a fost si personajul creat de ea in filmul "Adela", pentru care Mircea Veroiu a obtinut in 1985 Marele Premiu la Festivalul de la San Remo. Talentul, rafinamentul artei sale, feminitatea exploziva a Valeriei Seciu au contribuit din plin la stralucirea acelui film de arta. Cu exceptia catorva roluri principale interesante, filmul nu-i ofera partituri pe masura resurselor de sensibilitate si profunzime puse in valoare pe scena.
Povestea de dragoste intre ea si sotul ei, actorul inegalabil Octavian Cotescu, a debutat de pe bancile scolii , ea era o studenta indragostita de profesorul ei care la randul lui o iubea si dupa absolvirea facultatii se casatoresc.Au impreuna un fiu, Traian care a ales calea monahala si in prezent este calugar la Athos.Este premiata la categoria ,,Cea mai buna actrita intr-un rol principal“ in anul 2005,2007,2008 in cadrul Galei UNITER, fiind pentru a treia oara cand primeste aceasta distinctie, ca recunoastere a meritelor sale artistice. In stagiunea 2008 - 2009 joaca in " Menajeria de sticla "la Teatrul National, la Teatrul Mic, in piesa "Cum gandeste Amy" (piesa facuta special pentru actrita care a dorit sa interpreteze rolul actritei Esme) si la Teatrul Act in "Creatorul de teatru". " magnetica ingenua eterna, capabila sa-si centreze sensibilitatea spre abisurile ori culmile naturii umane, ca-ntr-un alint, totdeauna cu o puternica senzualitate catifelata in privire, in vocea cu inflexiuni de miere sau fiere ..." asa este caracterizata in site-ul Teatrului National din Bucuresti


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.