Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Uleiul de MASLINE: beneficii terapeutice / cum il alegi?
43 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nuca de cocos
1.838 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remedii naturale pentru hemoroizi
167 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Combate matreata cu produse naturale
504 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remediu natural pentru curatarea vaselor de sange
15 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remediu natural pentru cresterea zaharului din sange
294 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tipuri de ulei pentru gatit
1.500 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ulei de catina: Proprietati si beneficii
1.297 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Oleocantal din uleiul de masline:si Alzheimerul
734 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scad glicemia (hemoglobina glicata / A1c) NATURAL? |
329 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Diferentiaza uleiul de cocos natural de cel falsificat

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.02.2016  Adauga la favorite 990 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
. Sa fie ulei de cocos virgin sau extravirgin

E o mare diferenta intre uleiul de cocos „100% natural" sau „pur" si „extravirgin" sau „virgin". Uleiul de cocos virgin este minim procesat si isi pastreaza nealterate calitatile, pe cand cel conventional poate fi procesat termic si chimic, pierzandu-si astfel cea mai mare parte din fitonutrientii care fac din uleiul de cocos un superaliment.





Advertisement
Uleiul de cocos extravirgin prezinta diferente importante fata de uleiul de cocos denumit natural, sau pur: se stoarce pulpa proaspata sau se storc fulgii uscati, se preseaza o data sau de mai multe ori, difera felul cum este extras sau metoda de filtrare. Bineinteles, totul se reduce in cele din urma la beneficiile pe care le are pentru sanatate ceea ce rezulta dupa diversele procedee. Virgin sau extravirgin descriu un ulei minim procesat si care isi pastreaza nealterate calitatile.

2. Sa fie ulei de cocos extras sau presat la rece

Principala diferenta intre uleiul de cocos obisnuit si cel virgin sau extravirgin consta in procesul de extractie. Uleiul de cocos virgin sau extravirgin este obtinut doar prin procedee mecanice, fara a fi tratat termic sau chimic, ceea ce ii mentine intacte toate proprietatile fizico-chimice si organoleptice. Extractia prin presarea la rece asigura conservarea tuturor calitatilor sale, adica un continut ridicat de grasimi sanatoase, de vitamina E, de minerale si de antioxidanti.

3. Sa aiba aroma si gust de nuca de cocos

Atunci cand nu are gust de nuca de cocos, uleiul a fost supus unui proces de rafinare, filtrare, albire si dezodorizare care are insa ca efect si pierderea celor mai multe dintre proprietatile sale. De multe ori, aceste procedee contribuie si la aparitia in uleiul de cocos a periculoaselor grasimi de tip trans care exista in uleiurile rafinate din comert.

4. Sa fie ambalat intr-un recipient de sticla si nu de plastic

Un ulei de calitate este intotdeauna comercializat in borcane de sticla. Un recipient de plastic altereaza nu doar gustul, ci si calitatile produsului. Cantitatea de antioxidanti se diminueaza semnificativ, uleiul rancezeste mai repede si mai usor, iar aroma caracteristica se pierde. De multe ori, un ambalaj ieftin de plastic poate fi un indicator al unui ulei de calitate indoielnica, produs industrial intr-un mediu nepotrivit pentru a-i fi conservate calitatile cu care natura l-a inzestrat

5. Sa fie ulei de cocos organic, ecologic sau bio

Uleiul de cocos organic este controlat cu mare atentie pe tot parcursul productiei, transportului si comercializarii, astfel incat poti avea garantia ca si-a pastrat intacte toate calitatile.

6. Sa aiba un pret corect

Un pret foarte mic e adesea o dovada a faptului ca uleiul a fost produs, ambalat si transportat in conditii improprii. In plus, poate exista suspiciunea ca, asa cum au demonstrat analizele efectuate pe diversele marci de ulei de masline extravirgin aflate in comert, si in cazul uleiului de cocos, acesta poate fi falsificat prin amestecarea cu alte sortimente de ulei mai ieftine. Un ulei de cocos organic, chiar daca mai scump, iti ofera siguranta ca nu ai aruncat banii pe fereastra.

Uleiul de cocos ecologic este atat de versatil incat ar trebui sa devina un ingredient de baza in bucataria si camara fiecaruia dintre noi. La magazinul online RepublicaBio.ro se gaseste ulei de coccos natural in trei variante de gramaj la 250g, 450g si 1400g, cu preturi incepand de la 29 lei.

7. Sa nu prezinte reziduuri de pulpa sau alte impuritati

Uleiul de cocos care nu a fost procesat corespunzator poate contine resturi de pulpa din nuca de cocos si risca sa rancezeasca usor sau sa-si piarda din proprietati intr-un timp extrem de scurt. Uleiul de cocos presat la rece are o perioada de valabilitate de 2 ani daca este depozitat la loc uscat, ferit de lumina sau de actiunea directa a razelor solare, si borcanul sta nedesfacut, sau de 3 luni daca a fost deja desfacut.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.