Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Profesorul de Jean Pierre Dopagne - / Teatru radiofonic
1.305 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cantareata cheala - Eugen Ionesco (Italia 1967) Part 2/5
1.461 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Evadare din Lagarul 14 (documentar biografic)
510 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iris Murdoch - Printul negru 1997 Teatru TV / 107 min
1.448 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cind noi, morti, inviem
1.103 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Wilhelm Hauff - Inima Rece (Teatru Radiofonic) / 32 min
1.534 vizite - 0 comentarii
adaugat de yard
 
  Gondolierii
1.284 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Concert din muzica de Bach 1976 Teatru TV
1.148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Circ cu girafe... De necrezut!
663 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Englezii au talent
815 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Teatru, Spectacol
 

 

„Corsarul"

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 05.02.2016  Adauga la favorite 1.344 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
"Corsarul", in coregrafia originala a lui Joseph Mazilier, a avut premiera mondiala la Paris, la 23 ianuarie 1856, in prezenta imparatului Napoleon al III-lea. In Rusia, baletul a fost prezentat pentru prima data in coregrafia lui Jules Perrot, Premier Maitre de Ballet al Teatrelor Imperiale de la Sankt Petersburg intre 1849 si 1858, si a avut premiera la 24 ianuarie 1858 la Teatrul Mare din piatra de la Sankt Petersburg.



PROLOG

Corabia unor pirati, condusa de Conrad si prietenul sau Birbanto, se indreapta catre Turcia.

ACTUL I. Piata unui bazar oriental

Conrad si oamenii lui ajung si ei in piata, acolo unde Lankendem, proprietarul bazarului, targuieste sclave. Intre ele, Conrad o vede pe Medora, o tanara grecoaica, si se indragosteste pe loc de ea. In bazar isi face aparitia si Seid Pasa, care vrea sa cumpere sclave pentru haremul sau. Lankendem ii prezinta trei fete, pe care Pasa le respinge. Ii sunt apoi prezentate Gulnara si Medora, pe care Pasa hotaraste sa le cumpere. Planurile ii sunt insa zadarnicite de Conrad: piratii le rapesc pe Medora si pe celelalte sclave, si impreuna cu ele pe Lankendem, si iau drumul marii spre insula corsarilor.



ACTUL AL II-LEA. Grota piratilor

Conrad ii arata Medorei ascunzatoarea lui. Birbanto le face semn piratilor sa-i aduca in grota pe Lankendem si pe fete, dar si comorile capturate. Medora, Conrad si sclavul acestuia danseaza ca sa destinda atmosfera. Apoi, invocand iubirea ce i-o poarta, Medora il roaga pe Conrad sa le elibereze pe tinerele sclave. Corsarul este de acord, dar Birbanto se impotriveste si ii convinge pe ceilalti pirati sa se revolte impotriva sefului lor. Insa respectul de care se bucura Conrad in randul piratilor si teama pe care le-o inspira ii fac pe corsari sa renunte la complot.

Birbanto pune la cale un nou plan: stropeste un trandafir cu un somnifer si il obliga pe Lankendem sa ofere floarea Medorei. Fara sa banuiasca nimic, fata ii daruieste trandafirul lui Conrad. Dupa ce miroase floarea, corsarul cade intr-un somn adanc. Piratii se intorc in grota si incearca s-o rapeasca pe Medora. Eforturile fetei de a-si trezi iubitul raman fara succes. Ca sa se apere, Medora insfaca un pumnal si il raneste pe Birbanto in brat. In zapaceala creata, Lankendem o ia inapoi pe Medora si fuge cu ea.

Birbanto se apropie de Conrad, dorind sa-l omoare, dar este impiedicat de sclavul acestuia. Trezit din somn, Conrad isi da seama ca Medora lipseste. Birbanto se preface ca nu stie nimic si ii jura credinta lui Conrad.



ACTUL AL III-LEA

Scena I. Palatul lui Seid Pasa

Seid se bucura de compania frumoasei Gulnara. Isi fac aparitia Lankendem si Medora. Pasa este incantat ca Medora i-a fost adusa inapoi si declara ca ea ii va fi sotia cea mai draga.

Scena II. Le Jardin anime

Invaluit de farmecul atator femei frumoase, Pasa le viseaza intr-o gradina de basm.

Scena III. Palatul lui Seid Pasa

Seid este trezit din visul sau de un grup de pelerini in drum spre Mecca, pe care ii invita in palat. Sunt Conrad, Birbanto si ceilalti pirati, deghizati. Medora il recunoaste pe Conrad. Pe neasteptate, corsarii isi scot hainele de pelerini si isi dezvaluie adevarata identitate. Cuprins de teama, Seid Pasa fuge.

Bucuria Medorei si a lui Conrad este intrerupta de Birbanto, care o urmareste pe Gulnara. Medora il recunoaste pe Birbanto dupa rana pe care i-o facuse pe cand se luptase cu el si ii spune lui Conrad despre tradarea acestuia. Birbanto incearca sa-l omoare pe Conrad, dar este invins. Corsarii si fetele se imbarca din nou pe corabie, in cautare de noi aventuri.



Scena IV. Furtuna

Corabia piratilor pluteste pe o mare linistita. De la carma, Conrad si Medora admira peisajele imbratisati. Izbucneste o furtuna napraznica, cerul este brazdat de fulgere. Vantul puternic clatina corabia, iar un traznet sfasie catargul. Corabia se scufunda in apele involburate ale marii.

EPILOG

Furtuna se linisteste. Pe o stanca, in lumina lunii, Conrad si Medora multumesc cerului pentru supravietuirea lor miraculoasa, semn al fortei iubirii lor


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.