Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jaguarul in lupta cu sarpele gigant Phyton
1.413 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Testoasa de Galapagos
998 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Testoasa de Galapagos
595 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Broasca testoasa
1.611 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Animale gigant intrate in Cartea Recordurilor
1.022 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cultura animalelor
292 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Animale ca noi - Cultura animalelor
220 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Animale ca noi Cultura animalelor
145 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Varanul
1.953 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula hipopotamilor -
236 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Testoaselor gigant din insula Pinta

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.02.2016  Adauga la favorite 1.111 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
O specie de testoasa gigant despre care se credea ca a disparut acum 150 de ani a fost redescoperita. Se pare ca testoasa si-a schimbat pur si simplu „resedinta", traind acum pe tarmul nordic al insulei Isabela din arhipelagul Galapagos.

O analiza genetica publicata in jurnalul Current Biology arata ca genomul testoaselor din zona prezinta urme din ADN-ul acestei specii disparute de mult timp, Chelonoidis elephantopus. Testoasele analizate sunt un amestec intre C. elephantopus si o alta testoasa gigant din zona, C. becki. Chiar daca cercetatorii nu au descoperit inca un exemplar pur de C. elephantopus, acestia afirma ca aceste testoase trebuie sa existe prin zona, ca urmare a datelor ADN.

Este pentru prima data cand o specie este redescoperita prin tehnica analizei "amprentelor" genetice lasate in genomul urmasilor hibrizi.



"Acest studiu subliniaza importanta pe care colectiile detinute de muzee o au in facilitarea noilor descoperiri", afirma coautorul cercetarii, Ryan Garrick. "In acest caz, am putut sa extragem ADN din oasele de testoasa colectate acum multe zeci de ani, folosind apoi acest ADN pentru a caracteriza genomul exemplarelor pure de C. elephantopus", a adaugat Garrick.

Cercetatorii au luat probe de sange de la 1.600 de testoase de pe insula Isabela din arhipelagul Galapagos, comparandu-le apoi cu o baza de date genetice ale speciilor de testoase existente si disparute. In cadrul acestui proces, cercetatorii au detectat semnatura genetica a speciei "disparute" C. elephantopus in 84 dintre testoasele analizate, ceea ce inseamna ca unul dintre parintii acestora este un membru al acestei specii.



Garrick spera ca tehnica folosita de el pentru acest studiu poate fi folosita pentru redescoperirea si altor specii despre care se crede ca au disparut. Un potential candidat este o alta specie de testoasa gigant, C. abingdoni, din Insula Pinta.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.