Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce nu stiati despre pisici
1.620 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisica de mare
1.892 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jack Russell Terrier / Rase de caini
1.892 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O pisica salveaza un baietel de atacul unui caine
1.435 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dresaj pisica !
734 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  88 de chestii despre PISICI
616 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisici - Rasa: Bombay
2.178 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Curiozitati despre pisici
2.157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caine de mare
2.085 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caini - Rasa: Caine de apa portughez
1.605 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Cine este mai inteligent, cainele sau pisica?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.01.2016  Adauga la favorite 1.484 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Creier. Prima lovitura naucitoare a cainelui – un creier de minimum 65 de grame fata de un maximum de 25 la pisica. Desi marimea fiecarui organ este in functie de talia animalului, cel al pisicii nu intrece cainele. Totusi, cursa se reechilibreaza deoarece pisica are in creier peste 300 de milioane de neuroni functionali, pe cand cainele are doar 160.

Domesticire. Cainele revine in avantaj, cu date istorice mai vechi de 135.000 de ani. Pisica a venit insa langa om cam acum 9.500 de ani.

Atasament. Se stie ca pisicile nu isi prea manifesta dragostea fata de stapani. Cainele, in schimb, inca de la varste mici, aparent va alege mai repede compania unui om decat pe cea a unui alt caine si isi va urma toata viata stapanul. O felina este mai putin afectata de prezenta sau de absenta stapanului. La aceasta categorie, in mod clar cainele este cel mai bun prieten al omului, iar pisica va toarce pe calorifer si va va privi impasibila.

Popularitate. Se considera ca in acest moment exista in lume 204 milioane de pisici si 173 de milioane de caini. Deci iata ca felinele riposteaza si revin la egalitate de puncte.

Putere de intelegere. Pe cat de grea, pe atat de interesanta este aceasta categorie. Cainele se pare ca poate intelege pana la 200 de cuvinte, urmareste expresiile faciale ale omului si atribuie importanta anumitor gesturi ale stapanului. Si pisica intelege cuvinte si gesturi, totusi, la testul final si anume modul in care recupereaza alimente dintr-un loc inaccesibil, ea se va chinui la nesfarsit, pe cand cainele va cere ajutorul stapanului. Asta da, inteligenta! Este un animal care schimba regulile jocului.

Vocalizari. In decursul timpului cainele a dezvoltat un adevarat vocabular tocmai pentru a comunica cu omul (a se observa diferenta fata de lup, care nu prea latra). In schimb, pisica poate emite sunete cu efect subliminal, avand aproximativ aceeasi frecventa ca si scancetele unui copil. Deci, cineva incearca sa ne dreseze pe noi?

Antrenament. La capitolul antrenament, nici nu incape discutie. Aici se discuta numai despre caini pentru ca ei au dorinta si se preteaza din plin dresajului.

Utilitate. Un caine poate vana, proteja, asista un om cu deficiente, poate aduna turma de vite sau oi, gaseste oameni sub daramaturi, bombe si droguri in locuri ascunse si mai este si angajat permanent al circului. Pisicile sunt bune si ele, dar doar daca avem soricei in casa sau suntem foarte stresati.

Si acum…marele castigator! Ei bine, veti fi cu toti de acord ca cel care castiga este unul singur - animalul pe care il avem acasa. El este cel mai inteligent si mai frumos cu putinta.


Dr. Daniel Lescai


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.