Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Amelie
813 vizite - 0 comentarii
adaugat de sybylac
 
  Love 911 (Korea 2012) Romantic / 120 minute
1.605 vizite - 0 comentarii
adaugat de lorena
 
  Casa ofiterilor (Franta 2001) Drama / 135 minute
1.090 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fursecuri de Craciun (SUA 2016) Romantic
7.985 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Intoarcerea lui Casanova(Franta 1992)Aventuri
520 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata noastra de acum (UK 2001) Film BBC /
2.683 vizite - 0 comentarii
adaugat de sahia
 
  Nunta alba (Franta 1989) Drama,Romantic,Dragoste
3.163 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Louis de Funes - Supa de varza (Franta 1981) / 97 minute
3.968 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Wasabi (Franta 2001) Actiune,Comedie cu Jean Reno
1.100 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Legaturi primejdioase (Franta 1959) Drama /
2.293 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Amelie (Franta 2001) Romantic / 120 minute

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.01.2016  Adauga la favorite 598 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 8.4
   
 
Le fabuleux destin d'Amelie Poulain (2001)
IMDB: 8.4
Regia
Jean-Pierre Jeunet


Amelie nu a fost o fetita ca oricare alta. Mama - nevricoasa si permanent stresata; tatal - medic, nu o atingea decat cand ii facea controlul medical lunar. Amelie a avut un singur prieten - un pestisor sinucigas. Si-a vazut, asadar, pestisorul rosu preferat alunecand si disparand intr-un canal al Senei, si-a vazut apoi mama murind pe pavajul de la Notre-Dame si tatal deprimat care isi revarsa toata afectiunea asupra unui pitic de gradina.

Amelie a crescut acum si a devenit chelnerita in Montmartre, intr-un bar tinut de o fosta dansatoare de circ. Viata lui Amelie este simpla: ii place la nebunie sa sparga crusta cremei de zahar ars, sa arunce cu pietricele in Sena, sa se uite la oameni si sa-si lase imaginatia sa zburde.
Viata ei pare plictisitoare, dar OK. Pana intr-o zi, cand descopera o cutie veche cu amintiri din copilaria cuiva pe care nu il cunoaste. Atunci totul se schimba. Jocul lui Amelie incepe.

Mai tii minte ce faceai pe 31 august 1997? Caci Amelie nu are cum sa uite. E ziua in care a hotarat ca are o misiune pe aceasta lume: sa schimbe vietile celor din jur. Caci, la douazeci de ani - lovitura de teatru! Amelie isi descopera telul in viata: sa indrepte viata celor din jurul ei. Si nascoceste tot felul de stratageme ca sa intervina nestiuta in existenta celor care o inconjoara. Printre ei, portareasa care-si duce zilele abtiguindu-se cu vin de Porto, in tete-a-tete cu un caine impaiat, Georgette, o tutungereasa ipohondra, sau vecinul lui Amelie poreclit "omul de sticla", care nu traieste decat prin intermediul unei reproduceri dupa Renoir.

Amelie are acum o misiune. Asadar, isi va elibera prietena de o relatie tulbure cu un tip pe care il va arunca intr-o pasiune nebuna pentru altcineva. Va fura piticul de gradina al tatalui ei si il va trimite intr-o calatorie. Va scrie scrisori de dragoste unei femei de la un barbat pe care acesta nu il va cunoaste niciodata.
Dar misiunea lui Amelie e data peste cap de intalnirea cu un baiat ciudat, Nino Quincampoix (Mathieu Kassovitz). Angajat temporar intr-un "tren fantoma" si intr-un sex-shop, Nino colectioneaza fotografiile aruncate in jurul automatelor de fotografii si incearca disperat sa dea de urma unui necunoscut ale carui fotografii le gaseste peste tot, cand misiunea lui e data peste cap de intalnirea cu Amelie.
Amelie e fascinata de Nino, dar prefera sa se joace de-a v-ati-ascunselea cu el, in loc sa-si dezvaluie adevarata identitate. Dupa mai multe incercari de a se apropia de el, se razgandeste. Din fericire, "omul de sticla" care o urmareste printr-un binoclu stie ca jocul nu este de ajuns pentru Amelie si o impinge in bratele lui Nino.


Distributie

Audrey Tautou Amelie
Mathieu Kassovitz Nino Quincampoix
Jamel Debbouze Lucien
Isabelle Nanty Georgette
Andre Dussollier Narrator/Recitant
Dominique Pinon Joseph
Rufus Raphael Poulain
Yolande Moreau Madeleine Wallace


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.