Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Brigitte Bardot and Sophia Loren
1.042 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Brigitte Bardot - Actori celebri
1.324 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Actritele celebre ale anilor ’60 -Brigitte Bardot
453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amintiri despre Elvis Presley - Documentar
1.666 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Brigitte Bardot - O vedeta model al epocii
1.086 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea nestiuta a actritei Brigitte Bardot
1.507 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 30 Sex Simboluri Hollywoodiene din toate timpurile
1.734 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Documentar Bob Marley - dezvaluirea unui mister
1.469 vizite - 0 comentarii
adaugat de elba
 
  George Harrison - Ultimul spectacol / 1997
1.038 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  The Pink Floyd Story / documentar | fragment
1.338 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Adevarul despre Brigitte Bardot / Documentar 43 minute

 
 
 
 
 
Adaugat de MARCU 23.12.2015  Adauga la favorite 1.139 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Adevarul despre Brigitte Bardot

Brigitte Anne-Marie Bardot (n. 28 septembrie 1934, Paris) este o actrita de cinematograf, fost sex-simbol al anilor '60. A reusit sa-si transforme initialele B. B. intr-o legenda, care va evoca intotdeauna frumusetea, placerea de a trai si libertatea.

In copilarie a fost "timida si urata. Aveam parul rar, ochelari si purtam aparat de indreptat dintii" (Brigitte Bardot in memoriile sale Initiales B.B.). Transformarea intr-o superba femeie si initierea unei cariere de o deosebita stralucire s-au produs treptat. A lucrat mai intai ca manechin pentru marile case de moda pariziene. La varsta de 15 ani apare pentru prima data pe coperta revistei Elle si incepe sa faca cinematografie la 17 ani. Debutul este in Le trou normand de Jean Boyer in 1952, anul in care se casatoreste cu Roger Vadim. La inceput - spune ea - nimeni nu se interesa de ea. Pana in 1956, cand triumfa in filmul cu titlu premonitoriu Et Dieu crea la femme ("Si Dumnezeu crea femeia"), in regia lui Roger Vadim. El este cel care a lansat o noua imagine a feminitatii, eliberata de complexe, directa, inocenta si provocatoare totodata.

Cu urmatoarele filme En cas de malheur ("In caz de nenorocire") si Babette s'en va-t-en guerre ("Babette pleaca la razboi") devine in Franta mai populara decat Michelle Morgan si in U.S.A. decat Marilyn Monroe. Turneazǎ apoi filmul La verite ("Adevarul"), cu Henri Clouzot, dar succesul ii este umbrit de dezvaluirea amanuntelor vietii ei intime dupa despartirea de Roger Vadim, facuta de secretara sa si publicata in revista France Dimanche.

Face o tentativa de sinucidere, dar este salvata si - desi voia sa abandoneze cariera cinematografica - accepta propunerea regizorului Louis Malle sa interpreteze rolul principal in filmul Vie privee ("Viata particulara"), care i se potriveste acum perfect. Devine cea mai fotografiata femeie din lume, cu o notorietate pe care uneori o resimtea ca un infern, urmarita continuu de admiratori si de paparazzi. In mijlocul acestui haos reuseste sa faca poate cel mai bun film al ei, Le mepris ("Dispretul"), in regia lui Jean Luc Godard. In 1966 se casatoreste cu bogatul om de afaceri german Gunter Sachs, petrece o aventuroasa luna de miere in insulele Tahiti, dar nici aceasta casnicie (a treia!) nu dureaza mult. Peliculele de la inceputul anilor '70, L'Ours et la poupee ("Ursul si Papusa"), Les novices ("Novicele") sunt mai putin convingatoare. In 1973, dupa filmul Don Juan 73, realizat cu regizorul de la inceputul carierei sale Roger Vadim, isi anunta retragerea definitiva din viata cinematografica. Avea 38 de ani si punea punct unei cariere si poate unei epoci. Brigitte Bardot, casatorita cu Bernard d'Ormale, este acum o doamna in varsta, ducand o viata retrasa, aproape lipsita de cochetarie, dedicandu-se actiunilor de protectie a animalelor. A intervenit si pentru protejarea cainilor vagabonzi din Bucuresti.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.