Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jefferson Airplane si Rockul Psihedelic
1.796 vizite - 0 comentarii
adaugat de borsa
 
  George Harrison despre... Madonna si 'Shanghai Surprise'
1.422 vizite - 0 comentarii
adaugat de jolie
 
  Jim Morrison - ultimele zile la Paris
1.293 vizite - 0 comentarii
adaugat de mere
 
  Jim Morrison - Ulimele 24 de ore
1.056 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  John Wayne
1.313 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  sophia -grace& rosie tinere talente britanice
1.096 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Grace Kelly - denumita Printesa Grace
943 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rodica Mandache despre Sidonia Dragusanu
1.070 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Chris Rock Roasts Oprah, Obama & Paul McCartney
1.290 vizite - 0 comentarii
adaugat de corul
 
  George Harrison - Ultimul spectacol / 1997
1.022 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Grace Slick si Paul Kantner despre Jim Morrison

 
 
 
 
 
Adaugat de MARCU 22.12.2015  Adauga la favorite 982 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
1.Jim Morrison.

James Douglas Morrison (n. 8 decembrie 1943, Florida - d. 3 iulie 1971, Paris) a fost un cantaret, compozitor si textier american, solistul vocal si liderul formatiei rock psihedelice The Doors. A studiat cinematografia la UCLA.

In anul 1965 l-a intalnit pe Ray Manzarek si impreuna ei au format grupul rock The Doors. Din trupa au mai facut parte John Densmore si Robby Krieger. Denumirea grupului provine de la un vers celebru al lui William Blake, „If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite" (romana Daca usile perceptiei ar fi deshise/curatate totul i-ar aparea omului ca ceea ce este, infinit"). Debutul discografic are loc 2 ani mai tarziu cu albumul omonim, The Doors, aparut in 1967 sub egida editurii Elektra Records.

Morrison era vazut de fanii sai ca un fel de zeu sau lider spiritual; ca urmare si-a luat numele de "Lizard King" (regele soparla).

Stilul sau de viata alaturi de formatie a devenit tot mai puternic influentat de alcool si droguri. Spre sfasitul vietii devenise aproape dependent de alcool. In 1969, in urma unui chef mai lung, Morrison a aparut beat pe scena in fata a 13.000 spectatori in Coconut Grove, Florida. In timpul spectacolului si-a scos camasa pe scena si a scos degetul pe la fermoarul pantalonilor. Ca urmare a acestui gest a fost arestat sub acuzatia de exhibitionism si alcoolism. A fost condamnat la sase luni de munca silnica, in ciuda faptului ca a facut recurs. Morrison a murit inainte de rejudecarea cazului.

Morrison s-a insurat cu prietena sa Pamela Courson pe care o cunoscuse in 1966. Ea a fost aceea care l-a gasit mort in hotelul de lux din Paris. Moartea sa a fost stabilita ca fiind cauzata de un atac de cord si nu i s-a facut autopsie. Morrison a fost inmormantat in cimitirul Pere Lachaise din Paris, dupa o ceremonie privata.

Mormantul sau a devenit un loc de pelerinaj si este inca vizitat zilnic de sute de fani care lasa acolo multe amintiri, cum ar fi: bilete, graffiti, tigari, prezervative. In acelasi cimitir mai sunt imormantati Oscar Wilde, Gertrude Stein, Edith Piaf, Frederic Chopin, George Enescu, Honore de Balzac, precum si numeroase alte celebritati.

2.Grace Slick

Grace Slick, nascuta Grace Barnett Wing,la 30 oct 1939 in Evanston, Illinois, Statele Unite ale Americii, a fost cantareata din grupurile The Great Society (1965-1966) Jefferson Airplane si Jefferson Starship si Starship din anii 1960 pana in anii 1980, cu aceste formatiuni, a ajutat la popularizarea rock-ului psihedelic. Ea a fost un simbol al scenei psihedelice.

Este de origine norvegiana si suedeza.

In 1966, dupa desfiintarea formatiei The Great Society, ea o inlocuieste pe Signe Anderson in formatia Jefferson Airplane. Ea a cantat si a jucat la pian si orgal in al doilea album, Surrealistic Pillow, lansat in 1967 si pe urmatoarele albume. Ea a cantat cu grupul Jefferson Airplane in timpul festivalului Woodstock.

3.Paul Kantner

Paul Lorin Kantner (nascut 17.3.1941) este un muzician de rock american, cunoscut ca co-fondator al trupei de rock psihedelic din era contracultura Jefferson Airplane si trupa sa de spin-off Jefferson Starship. El s-a nascut in San Francisco, California.

Kanter a fost in dragoste cu Grace Slick de ceva timp, dar ea a fost implicata intr-o relatie cu bateristul trupei, Spencer Dryden. Dupa aventura lor de doi ani s-a incheiat, el a avut in cele din urma o sansa cu Grace.

In 1969, Kantner si Grace Slick a inceput traind impreuna in public ca un cuplu. Revista Rolling Stone le-a numit "The psihedelice John and Yoko."

Slick a ramas insarcinata, si un cantec despre nasterea iminenta a copilului lor .Slick il va lasa mai tarziu pe Kantner sa se casatoreasca cu Skip Johnson,de la Jefferson Starship


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.