Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Istoria Craciunului
948 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Matematicii - Documentar pe intelesul tuturor
8.922 vizite - 0 comentarii
adaugat de zizi
 
  Cazul Orlov - Cea mai mare inselatorie din istoria KGB
709 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria Universului in 2 minute
2.007 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  1/5.Istoria Indiei - Documentar BBC / Partea 1
2.532 vizite - 0 comentarii
adaugat de Documentar
 
  5/5..Istoria Indiei - Documentar BBC / Partea 5
2.365 vizite - 0 comentarii
adaugat de Documentar
 
  3/5..Istoria Indiei - Documentar BBC / Partea 3
2.125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Documentar
 
  4/5..Istoria Indiei - Documentar BBC / Partea 4
1.862 vizite - 0 comentarii
adaugat de Documentar
 
  2/5..Istoria Indiei - Documentar BBC / Partea 2
1.609 vizite - 0 comentarii
adaugat de Documentar
 
  Istoria semnelor de circulatie .....
854 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Istoria bradului de Craciun

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.12.2015  Adauga la favorite 1.106 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Istoria originii bradului de Craciun Desi nu se stie exact unde s-a nascut ideea impodobirii pomului de Craciun, se banuieste ca originea bradului de Craciun a aparut pentru prima data la popoarele germanice. Matin Luther a fost primul care a ornat bradul de Craciun cu ajutorul lumanarilor. Ideea i-a venit de la reflectarea luminii stelelor printre ramurile unui brad. Treptat, treptat aceasta traditie se raspandeste patrunzand in Anglia, Franta, Elvetia. In Rusia europeana Ajunul Craciunului era sarbatorit in mijlocul padurii unde se alegea cel mai frumos brad care era ornat cu lumanari, bomboane si jucarii. In traditia romaneasca impodobirea bradului apare la sate in momente alegorice: nunta sau inmormantarea tinerilor, a femeilor si a barbatilor. Semnificatiile si simbolurile ornamentelor pomului de Craciun
Ne-am obisnuit ca in fiecare an sa ne impodobim bradul de Craciun cu tot felul de ornamente care mai de care mai haioase si mai sclipitoare. Craciunul este sarbatoarea cadourilor, a pacii si a linistii sufletesti. Fiecare dintre noi are un stil personal de a-si orna pomul de Craciun, dar nu toti cunoastem semnificatiile si simbolurile ornamentelor de Craciun. Beculete colorate, beteala, confetii, bomboane, nuci, instalatii luminoase (mai nou si muzicale), lumanarele atarna pe ramurile pomului dandu-ne un sentiment de bucurie si implinire. Pe langa aceste decoratiunii exista unele ale caror simboluri ne fac sa acordam o mai mare importanta decorarii casei si bradului de Craciun.
Vestita coronita de Craciun, ornament originar din Europa, agatata pe usile caselor, simbolozeaza sanatate si noroc. Forma circulara simbolizeaza natura vesnica a dragostei care nu piere niciodata. Ea poate fi ornata cu fundite, globulete sau conuri de brad vopsite in argintiu sau auriu.
Varfurile bradului de Craciun in forma de stea simbolizeaza noroc si realizarea tuturor visurilor. Steaua are o semnificatie religioasa, amintind de cea care a aparut pe cer la nasterea lui Isus.
Vascul este planta cu cea mai veche traditie in sarbatorirea iernii. Ea este folosita in ornarea casei avand puteri tamaduitoare. La unele popoare simbolizeaza pace si armonie. Sarutul sub vasc aduce armonie si intelegere si face mai puternica iubirea din cuplu.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.