Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Muntii Saian
1.303 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Vida
1.421 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 15 Lacuri din Romania care te vor lasa fara cuvinte
172 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Nakuru, din Kenya
585 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  El Salvador Beach | © Lacul Ilopango
438 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Bodi
1.561 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Atitlan - Guatemala
1.205 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Great Slave(Lacul sclavilor)
2.878 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Sfanta Ana
1.408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Saraturi
349 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Lacul Baikal

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.12.2015  Adauga la favorite 949 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Lacul Baikal din Rusia este cel mai adanc lac din lume. Are 1.637 metri adancime si fundul sau ajunge la 1.285 metri fata de nivelul marii. Acest lac enorm se afla intr-o zona activa de rift continental, care se largeste cu aproximativ 2,5 cm pe an. Pe locul 2 in clasamentul celor mai adanci lacuri din lume se afla Tanganika, cel mai adanc lac din Africa. Europa nu are un reprezentant in top 10, cel mai adanc lac de pe vechiul continent, Hornindalsvatnet, se afla in Norvegia si are o adancime de 514 metri, ocupand pozitia a 12-a.

Cel mai adanc lac din lume, Baikal, mai detine o performanta, aceea de a cuprinde in apele sale o cincime din apele dulci neinghetate ale lumii. Daca Siberia, locul in care se afla Baikal, inseamna in limba populatiei Yakut "pamantul care doarme", numele lacului inseamna "ocean" sau "mare". Folosindu-ne de un joc de cuvinte, am spune ca Baikalul este "oceanul pamantului adormit". Adormit dar inghetat aproape tot timpul anului, astfel incat, chiar si in lunile de vara, putem usor sa facem hipotermie daca ne scufundam in apele sale limpezi. Uitati despre plaja si inot daca sunteti in vizita!

Cel mai adanc lac din lume are, de asemenea, o transparenta rar intalnita, incat am putea sa vedem la 130 de metri de la suprafata. Explicabil, daca ne gandim la minusculele vietati inrudite cu racii, care traiesc in lac si functioneaza ca un adevarat filtru, hranindu-se cu alge si alte vietati marine microscopice. Se estimeaza ca aceste mici vietati, de aproximativ 1,5 mm lungime, filtreaza apa lacului de 10-15 ori, pastrandu-l limpede si curat.

Va vine sa credeti sau nu, chiar si in aceste conditii aprige de viata, Baikalul este o super-destinatie turistica! Fie datorita recordurilor pe care le detine sau datorita locatiei deosebite, aici iarna se fac excursii cu o durata de la cateva ore pana la cateva zile, pe snowmobil sau cu sania trasa de cainii siberieni. Un obiectiv interesant il reprezinta si cea mai mare insula a lacului, Olhon. Este locul in care, conform mitologiei, a fost nascut celebrul Genghis Han.

Baikalul domina lumea subacvatica a Siberiei si nu inceteaza sa ne uimeasca prin caracteristicile sale unice, recordurile detinute in lumea geografiei sau varietatea biologica gasita doar aici. Lasand la o parte toate acestea, cel mai adanc lac din lume devine si mai adanc de la an la an, lasandu-ne sa ne gandim la ce alte surprize se pot intampla in viitor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.