Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pisica canta la pian
1.704 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisica si porcul
2.504 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisica Zen
3.296 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisica Sora" da o laba de ajutor
1.530 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cand vrei o pisica, dar ai un comedian
299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un pui de pisica este adoptat de o closca
6.892 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nu sunt olimpica?
723 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisica draguta
2.647 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cerbii ai pisica...un dusman comun
1.152 vizite - 0 comentarii
adaugat de elba
 
  Pisica eroina
3.146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animale Funny
 

 

Venus pisica cu doua fete

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.12.2015  Adauga la favorite 1.859 vizualizari

Nota film: 4 / 5 (3 voturi )
   
 
Venus, o pisica cu doua fete, este in acest moment cea mai celebra felina de pe Terra.

Pisica in varsta de 3 ani detine propria pagina de Facebook, a fost imortalizata intr-un clip ce fost vizualizat de peste un milion de ori pe YouTube, iar saptamana trecuta a fost oaspete intr-una dintre cele mai vizionate emisiuni din SUA, Today Show.

Motivul pentru care aceasta pisica este celebra devine evident in clipa in care o priviti: jumatate din chip este negru, cu un ochi verde, iar cealalta jumatate a fetei este portocalie, iar ochiul este albastru.

Cum ajunge o pisica sa arate astfel? Leslie Lyons, un profesor de la Universitatea California specializat in genetica pisicilor domestice, afirma ca nu mai vazut niciodata o pisica precum Venus.

„Este extrem, extrem de rara", afirma Lyons. „Dar se poate explica modul in care a ajuns sa arate asa", a adaugat profesorul.

Majoritatea relatarilor despre Venus afirma ca pisica este o „himera". In mitologie, o himera este un monstru compus din partile mai multor animale. In cazul felinelor, o himera este o pisica a caror celule contin doua tipuri de ADN, lucru cauzat de contopirea a doi embrioni.

Profesorul Lyons afirma ca „pisicile-himera nu sunt atat de rare". De fapt, majoritatea masculilor tortoiseshell (pisici cu blana formata din petice de culoare portocalie si neagra) sunt motani-himera. Blana distinctiva a motanilor tortoiseshell este un semn ca pisica are un cromozom X in plus. Femelele au deja doi cromozomi X, astfel ca pot avea acest tip de blana fara a fi obligatoriu o himera.

Pentru a afla daca Venus este o himera este nevoie de teste genetice, explica Lyons. „Prin prelevarea de mostre din ambele parti ale pisicii, putem identifica amprenta ADN, la fel ca in serialele CSI, iar daca ADN-ul din cele doua laturi difera, este intr-adevar vorba de o himera", adauga profesorul.

Daca Venus nu este, insa, o himera, ce ar putea explica ineditul sau chip? „Sansa", afirma Lyons. O ipoteza luata in calcul de Lyons este urmatoarea: este posibil ca in celulele dintr-o parte a fetei sa se fi activat aleatoriu coloritul negru, iar in cealalata parte cel portocaliu, acestea intalnindu-se la mijlocul corpului pe masura ce pisica s-a dezvoltat.

Un alt aspect inedit al lui Venus il constituie ochiul albastru. In mod normal, ochii pisicilor sunt verzi sau galbui, nu albastri. „O pisica cu ochii albastri este de obicei fie siameza, fie o pisica cu blana predominant alba", explica Lyons. Venus prezinta o foarte mica pata alba pe piept, insuficient pentru a explica ochiul albastru, spune Lyons. „Este o pisica misterioasa", concluzioneaza profesorul.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.