Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Parcul Vigeland_Norvegia
87 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pesteri de gheata in insulele Apostle din Lake Superior
245 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Corbii de Piatra
775 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul Pesterilor-Nottingham
108 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pesterile de marmura, Chile
14 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pesterile Vieng Xai- Laos
490 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Botiza
395 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kruger, Africa
376 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Altarul Sumiyoshi Taish
1.112 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pestera Nerja
1.024 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Pesteri sculptate de mana omului, altare unicat

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.11.2015  Adauga la favorite 790 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ra Paulette este un sculptor de pestera, crescut pe malul Lacului Michigan, in SUA, si stabilit in New Mexico. De 25 de ani sapa in dealuri si sculpteaza spatii artistice elaborate in interiorul muntilor. Martha Mendoza de la ziarul Los Angeles Times a descris pesterile create de el ca niste altare, ca locuri sfinte, un „sanctuar pentru rugaciune si meditatie" in timp ce alti jurnalisi descriu pesterile sale ca pe adevarate opere de arta.
In 1987 a sculptat prima pestera. De atunci a creat in adancuri nu mai putin de 14 structuri de o frumusete ireala, care i-au adus celebritatea in intreaga lume. (aktual24.ro)
Pesterile sunt finisate cu „scoici, curbe turnate, margini netede, pietre incrustate„ atragand vizitatori din intreaga lume
Paulette este autodidact; el nu a studiat arhitectura, sculptura, sau inginerie structurala intr-o scoala specializata. Lucreaza cu unelte simple, cum ar fi lopetile si racletele.
Ra Paulette, in varsta de 67 de ani, a renuntat la facultate, a fost o perioada militar in marina americana, dupa care a calatorit prin America. A lucrat ca functionar postal, gunoier sau fermier. In 1985 a lucrat pe un excavator, experienta care l-a indemnat sa incerce un alt tip de sapatura in pamint, de aici nascandu-se lucrarile sale senzationale
Paulette a creat „ferestre" in Altarul Pamantului pentru o statiune din nordul New Mexico. Aici vizitatorii urca o treime de mila, se bucura de vedere, si apoi intra in interiorul pesterii. Aceasta lucrare i-a luat lui Paulette doi ani si jumatate pentru a o finaliza.
Sculpturile lui Paulette au facut subiectul unui documentar realizat in 2014, intitulat Cavedigger, care a fost nominalizat la premiile Oscar


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.