Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  George Eliot, Middlemarch
1.640 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arhimede – Evrika! - O descoperire facuta in baie
2.471 vizite - 0 comentarii
adaugat de paul
 
  Carol al II-lea - Rege al culturi...
1.492 vizite - 0 comentarii
adaugat de barca
 
  Pe urmele Bibliei - Cezareea
1.805 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Manuscrisul lui Arhimede,descifrat dupa 2200 de ani 2/3
1.449 vizite - 0 comentarii
adaugat de paul
 
  Sidonia Dragusanu - Redescoperirea Sidonnie Dragusanu
1.510 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Viata Sfantului Mare Mucenic Gheorghe
1.677 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Elisei il vindeca pe Neeman Sirianul
1.716 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Istoria sangeroasa a comunismului / Documentar 128 min
1.452 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  Joseph Conrad - Romancier englez, la origine polonez
898 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Educatie
 

 

Regele George al VI-lea si salvarea monarhiei britanice

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 05.11.2015  Adauga la favorite 1.583 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cand Eduard al VII-lea a murit la 6 mai 1910, tatal lui Albert a devenit regele George al V-lea. Printul Eduard a fost numit Print de Wales, la 2 iunie 1910 iar Albert, era al doilea mostenitor in linia de succesiune la tronul britanic.


In timpul primului razboi mondial a servit in Marina Militara Regala; a participat la bordul navei Collingwood in Batalia de la Iutlanda (31 mai - 1 iunie 1916), care s-a incheiat ca o victorie tactica pentru Germania, dar o victorie strategica pentru Regatul Unit.

Dupa razboi, Printul Albert a studiat istoria si economia pentru un an la Trinity College, Cambridge, din octombrie 1919. La 3 iunie 1920, Printul Albert a fost numit Duce de York, Conte de Inverness si Baron Killarney.

Discursul sau in public unde din cauza timiditatii sale, uneori se balbaia, facea sa aiba o imagine mai putin impresionanta decat cea a fratelui sau mai mare, Eduard. Cu toate acestea, era activ fizic si se bucura sa joace tenis.

La 26 aprilie 1923, la Catedrala Westminster s-a casatorit cu Elizabeth Bowes-Lyon, care era descendenta a regelui Robert I al Scotiei si a regelui Henric al VII-lea al Angliei.

La mai putin de un an de cind Eduard a devenit rege, la 11 decembrie 1936, Eduard al VIII-lea abdica de la tron pentru a se putea casatori cu Wallis Warfield Simpson. Eduard a fost avizat de catre prim-ministrul Stanley Baldwin ca nu va putea ramane regele dupa casatoria cu o femeie divortata de doua ori si cu ambii fosti soti in viata. Eduard a ales abdicarea, astfel, Printul Albert Duce de York, devine rege, o pozitie pe care a fost reticent in a o accepta.

Albert si-a luat titlu de George al VI-lea, pentru a sublinia continuitatea politicii tatalui sau si restaurarea increderii in monarhie. Inceputul domniei a fost in jurul incertitudinii legate de titlurile si pozitia pe care o ocupa fostul rege, Eduard.

Pentru a solutiona aceasta problema, primul act al actualului rege a fost sa confere fratelui sau titlul de ASR (Alteta Sa Regala) Duce de Windsor dar sotia si viitorii copii nu aveau dreptul la acest titlu. George al VI-lea a fost, de asemenea, obligat sa cumpere resedintele regale Castelul Balmoral si Sandringham House de la Printul Eduard.

Riscul crescut al razboiului din Europa a dominat inceputul domniei lui George al VI-lea. Regele era obligat constitutional sa sprijine pozitia primului ministru Neville Chamberlain fata de Adolf Hitler. Cand regele si regina l-au intampinat pe Chamberlain la intoarcerea de la negocierea Acordului de la Munchen in 1938 l-au invitat sa apara in balcon, cu ei. Aceasta asociere publica a monarhiei cu un om politic a fost exceptionala, aparitiile in balcon erau, in mod traditional, limitate la familia regala


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.