Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce se intampla daca nu mananci paine o saptamana.
391 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Suc care topeste tot ce mananci in timpul zilei
268 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  La ce ore e bine sa mananci?
152 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CARTOFII - beneficii. Ii mananci cand vrei sa slabesti?
262 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce se intampla daca nu mananci paine o saptamana.
65 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CE SA MANANCI CAND AI DIAREE?
84 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum cresti simplu consumul de proteine
146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  35 Alimente care SCAD GRASIMEA abdominala
255 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  35 Alimente care SCAD GRASIMEA abdominala
158 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce e bine sa mananci daca ai tensiunea mare
1.083 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ai voie sa mananci paine cand tii dieta?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.10.2015  Adauga la favorite 1.148 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Vrei sa slabesti? Nu mai manca paine!" De cate ori n-ai auzit acesta recomandare?

De parca painea ar fi dusmanul nr.1 al siluetei, iar eliminarea ei ar provoca automat pierderea kilogramelor. Da, painea este un aliment bogat in calorii, dar nu are nici macar jumatate din caloriile nucilor sau semintelor, nici o treime din ale uleiului …

Adevarata problema a painii este calitatea ei, iar diferenta este facuta de ce tip de paine alegi sa consumi, deoarece painea alba are calorii goale, fara nutrienti (este lipsita de vitamine si minerale), in timp ce painea integrala te ajuta sa slabesti sanatos si sa-ti incarci corpul cu nutrienti de calitate. Ai grija insa ca tipul de paine neagra consumat sa nu fie obtinut cu ajutorul colorantilor de tip caramel, meniti sa pacaleasca un ochi … nu foarte format.

Atentie de asemenea la miturile painii fara gluten - care … nu, nu este mai sanatoasa.

Glutenul in sine nu este rau si nici nesanatos daca este natural si nu adaugat artificial.



Glutenul este de fapt o proteina lipicioasa care se gaseste in cereale (grau, orz, secara etc). Daca nu ai o boala specifica – denumita intoleranta la gluten sau boala celiaca, nu este nici o problema sa consumi alimente naturale care contin gluten.

Insa glutenul folosit artificial ca aditiv in industria alimentara poate sa-ti creeze probleme. Rolul sau este acela de a ajuta la cresterea produselor de panificatie - este ceea ce face aluatul elastic, pufos si frumos crescut. Glutenul mai poate fi gasit si in paste, bere, medicamente, inghetata, maioneza din comert, mezeluri.

NU trebuie sa renunti la gluten daca NU ai intoleranta la gluten diagnosticata de un medic gastroenterolog. Dar DA, daca deseori te simti fara energie, obosit(a), ai frecvent probleme cu balonarea si digestia, merita sa renunti la produsele procesate de patiserie si cofetarie care sigur au adaugata o cantitate crescuta de gluten in mod artificial.

De ce painea alba nu te ajuta sa slabesti

Nu, nu este vorba de numarul de calorii, deoarece diferenta este nesemnificativa: painea alba are circa 265 Calorii/100 g, iar cea integrala intre 230 si 260 Calorii/100 g, in functie de producator. Calitatea caloriilor este insa diferenta.

Iata 4 motive pentru care ar trebui sa renunti la paine alba:

· Contine calorii „goale" (non-nutritive). Faina alba folosita pentru a coace painea alba este obtinuta prin indepartarea invelisului exterior al bobului de grau (taratele). Cu alte cuvinte, nu mai are fibre, vitamine si minerale, a devenit un carbohidrat „rau".
Te baloneaza si iti provoaca foame. Conform studiilor, principala cauza a balonarii femeilor peste 35 de ani este consumul de paine alba. Mai mult, fiind carbohidrat „rau", painea alba creste rapid nivelulul insulinei in corp, ceea ce iti provoaca foame la scurta vreme dupa ce ai consumat-o.

Contine E-uri nocive. Pe langa faptul ca franzela „normala" este saracita de nutrienti, mai apare si problema E-urilor. Pentru afanarea aluatului, pentru gust, aspect si incadrarea painii intr-un pret accesibil, E-urile sunt adaugate generos in procesul de fabricatie. Din pacate, franzelele „normale" nu au ambalaj pe care sa se detalieze continutul...

Te imbolnaveste si te ingrasa. Studiile care au monitorizat obiceiurile alimentare si greutatea a mii de oameni au constatat ca cei care consuma doua sau mai multe portii de paine alba pe zi au un risc cu 40% mai mare de a deveni supraponderali sau obezi in 5 ani comparativ cu cei ce consuma paine integrala, de tarate sau graham, expunandu-se astfel bolilor cronice precum diabetul de tip 2, boli cardiovasculare, cancer, etc.
preluat de pe www.one.ro


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.