Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lucian Boia - De ce este Romania altfel ?
562 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Drepturile omului in Romania - Avocat Diana Hatneanu
1.135 vizite - 0 comentarii
adaugat de bradraqua
 
  Andrei Plesu - Romania e o tara demobilizatoare / 2012
833 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Andrei Plesu - De ce este Romania ALTFEL / 2013
576 vizite - 0 comentarii
adaugat de anda
 
  Dan Puric - Suflet romanesc (Cluj, 23 ian. 2014)
672 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  1/3.Interviu cu Andrei Plesu / Hotnews Romania / 2012
863 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  2/3.Interviu cu Andrei Plesu / Hotnews Romania / 2012
825 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  3/3.Interviu cu Andrei Plesu / Hotnews Romania / 2012
791 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Andrei Plesu - Despre evreii din Romania
601 vizite - 0 comentarii
adaugat de anda
 
  Andrei Plesu - Romania: Modelul Dan Puric
572 vizite - 0 comentarii
adaugat de babe
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Educatie
 

 

Libertatea de Exprimare 2014-2015 / ActiveWatch Romania

 
 
 
 
 
Adaugat de babe 29.09.2015  Adauga la favorite 715 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Libertatea de Exprimare 2014-2015 / ActiveWatch Romania

In 2014, Romania s-a situat pe locul 52 in clasamentul international anual privind libertatea presei, realizat de organizatia Reporteri fara Frontiere, in declin cu sapte locuri fata de anul precedent (cand s-a situat pe locul 45).

Cititi mai multe despre principalele evenimente din 2014-2015 cu impact asupra libertatii de exprimare pe www.activewatch.ro

Interzicerea unei rubrici din publicatia Anuntul Telefonic

Subrubrica Ea Cauta Partener - Rubrica Matrimoniale din cadrul site-ului www.anuntul.ro a fost interzisa in data de 3 aprilie 2015 conform deciziei Ministerului Public. Masura a fost prelungita in mod repetat si este in vigoare pana pe 30 septembrie 2015.

Precizari

Avand in vedere ca interzicerea unei sectiuni din site-ul unei publicatii este o premiera in justitia din Romania, consideram de interes public sa facem urmatoarele precizari:


1. Rubrica Matrimoniale exista in ziarul Anuntul Telefonic inca de la prima sa editie din 1990.
2. Site-ul www.anuntul.ro a fost lansat in 1996 si inca de atunci respecta principiul ca orice anunt platit care este publicat in ziar apare si in versiunea online si viceversa.
3. Interzicerea unei subrubrici de pe site-ul www.anuntul.ro atrage eliminarea ei si din ziarul Anuntul Telefonic.
4. Site-ul www.anuntul.ro si ziarul Anuntul Telefonic este structurat in 9 rubrici si 53 de subrubrici din domeniile: Imobiliare, Auto, Locuri de munca, Prestari servicii, Afaceri, Casa si familia, Electronice, Matrimoniale si Diverse.
5. Din 1990 pana in prezent Anuntul Telefonic nu a cenzurat anunturile corectand strict gramatical in vederea tiparirii conform standardelor tehnice in vigoare.
6. Tariful de 7 lei per anunt este un tarif perceput pentru postarea unui anunt prin plata cu cardul la oricare din cele 53 de subrubrici ale site-ului.
7. Exista cel putin 50 de publicatii tiparite si online in Romania anului 2015, care au in continuare continut si rubrici similare cu cele ale Anuntul Telefonic, dar masura interzicerii este aplicata in exclusivitate ziarului Anuntul Telefonic (www.anuntul.ro), fapt ce ne surprinde si ne lasa intr-o situatie din care nu putem intelege rationamentul juridic.
8. De 25 de ani ziarul Anuntul Telefonic este un exemplu de corectitudine fiscala, societatea platind cu punctualitate, toate taxele si impozitele stabilite de statul roman.

Faptele:
1. Incepand din anul 2013 s-au primit la redactia ziarului Anuntul Telefonic adrese ale organelor de cercetare penala prin care s-au solicitat diverse informatii in vederea solutionarii unor dosare.
2. Intotdeauna abordarea societatii a fost una de colaborare si transparenta, raspunzand prompt tuturor solicitarilor, asa cum a procedat in relatia cu autoritatile inca de la infiintare.
3. Pe data de 3 aprilie 2015 societatea Anuntul Telefonic a fost acuzata (in urma unui denunt) pentru o pretinsa savarsire a infractiunii de proxenetism, constand in viziunea Ministerului Public, in aceea ca:
"in perioada 24.05.2013 - 04.02.2015, prin intermediul site-ului www.anuntul.ro, rubrica "Matrimoniale" - subsectiunea "Ea cauta partener", a inlesnit practicarea prostitutiei de catre persoane de sex femeiesc, prin publicarea anunturilor cu continut explicit sexual (text si fotografii), prin care au oferit servicii sexuale contra cost, constand in aceea ca nu a luat toate masurile cu privire la inlaturarea textului si fotografiilor cu caracter mai sus mentionat, facilitand astfel practicarea prostitutiei, si a obtinut foloase materiale constand in contravaloarea perceputa pentru fiecare anunt, respectiv de 7 lei/anunt."


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)