Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Crabul-poctoava
1.146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisicile
1.748 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paianjenii
1.989 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Animale suprinzator de inteligente-Cainii de prerie
622 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Din lumea animalelor
1.330 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pachyures etrusce - Cel mai mic mamifer din lume
1.845 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cainii pot distinge anumite culori
635 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula hipopotamilor -
236 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Elefantii - Un nou nascut de 100 de kilograme
408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea lui Cody
334 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Paianjenii si lumea lor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.09.2015  Adauga la favorite 1.036 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Se acund in cele mai indepartate colturi, sub cele mai mari pietre, in locurile cele mai intunecate, masoara cativa centimetri lungime si cu toate astea reprezinta o amenintare serioasa pentru om. Unele din cele mai mari pericole pentru om din lumea animala sunt paienjenii. In ciuda marimii lor aceste arahnide incredibile poseda o arma fantastica: veninul. Nu toate speciile de paianjen sunt periculoase. Cele care au venin puternic doboara si pana si elefantii, nimeni nu poate rezista muscaturii lor. In continuare va prezint cateva dintre cele mai periculoase specii de paianjen din lume.

Vaduva neagra

Cel mai des "Vaduva neagra" este intalnita in sudul Statelor Unite, dar si in cea mai mare parte a emisferei vestice. Dimensiunile ating 4 centimetri (femele) si 1,25 centimetri (masculi).

Otrava acestui paianjen este de 15 ori mai puternica decat a unui sarpe cu clopotei. Durerea se raspandeste rapid in corp, aparand frisoane, greata, probleme de respiratie, delir si paralizie partiala.

Aproximativ 5% dintre atacurile vaduvei negre sunt fatale. In anul 2010, au fost raportate 2.168 cazuri in Statele Unite, dintre care 892 de persoane au fost tratate in unitati spitalicesti. [2]



Vagabondul brazilian

Pe numele sau stiintific Phoneutria nigriventer, acest Vagabond brazilian este declarat cel mai veninos paianjen din lume. Acest paianjen este atat de periculos incat nu este recomandat nici macar pentru crescatorii cu experienta sau petshopuri. O singura clipa de neatentie sau evadare a micutului de nici macar 5cm poate insemna o tragedie.

Paianjenii Phoneutria, pentru ca sunt mai multe specii dintre care nigriventer este cea mai periculoasa, traiesc in zona tropicala a Americii Centrale si de Sud. Sunt animale nocture si spre deosebire de alte specii de paianjeni care asteapta sa pice ceva in plasa acestia se duc personal in cautarea prazii. Frecventeaza locurile umede si intunecare din preajma asezarilor umane. Ziua se ascunde in locuri cat mai intunecate cum ar fi trunchiurile copacilor, intre pietre, diverse colturi, etc. Mai are si denumirea de "paianjen de banane" din cauza obiceiului de a se ascunde printre ciorchinii de banane.

Neurotoxina din veninul acestui paianjen este PhTx3. Veninul vagabondului brazilian este mult mai periculos decat cel al vaduvei negre. Odata ce un vagabond brazilian a muscat un om acesta poate muri in numai 2h in functie de cantitatea de venin care apuca sa o injecteze. Victima moare de atac de cord, asfixiere si altele.



Paianjenul australian cu panza-palnie

Paianjenul australian cu panza-palnie (Australian Funnel-web Spider) este un paianjen veninos care poate fi intalnit pe coasta de est a Australiei. Acest paianjen are dinti atat de puternici incat poate injecta veninul prin unghie. Toxinele din venin se numesc Atracotoxine (ACTX) si sunt inofensive pentru animalele salbtice, dar extrem de periculoase pentru om. Victima poate initial sa aiba majoritatea simptomelor muscaturilor de paianjeni (transpiratii abundente, varsaturi, ameteli, greata, salivare excesiva) dupa care poate intra in coma sau chiar muri intr-un interval de 15 minute.


Paianjenul Redback

Paianjenul Redback este cel mai periculos paianjen din Australia. Acesta face parte din aceeasi familie cu paianjenul Vaduva Neagra. I se mai spune Jockey sau paianjenul Kapara. Femela care are culoarea neagra are un semn rosu pe abdomen. Masculii sunt mai mici decat femelele cu aproximativ 1cm. Dupa muscatura acestui paianjen victima are urmatoarele simptome: dureri extreme, umflaturi, transpiratie excesiva, dureri de cap, si altele. Daca nu este tratata la timp poate duce la coma si insuficienta respiratorie


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.