Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Omar Sharif
442 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Elena Hasna , o Celine Dion in devenire
1.000 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  in memoriam-Eusebiu Stefanescu
1.541 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Interviu cu Dem Radulescu
1.117 vizite - 0 comentarii
adaugat de Steaua
 
  Jeanne Moreau - Una din "100 Sexiest Stars"
1.330 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Hugh Laurie
1.228 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Robin Williams A MURIT.
1.320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  James Hugh - Actor, scriitor si cantaret britanic
1.139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Geo Costiniu In memoriam
1.481 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cezara Dafinescu
1.218 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Omar Sharif - Actorul cu 100.000 de fii

 
 
 
 
 
Adaugat de MARCU 09.08.2015  Adauga la favorite 1.570 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Considerat unul dintre cei mai sarmati actori de la Hollywood, cunoscut drept un cuceritor, Omar Sharif a avut o viata singuratica. Desi toate femeile alaturi de care a jucat in filme l-au dorit, el a avut o singura mare iubire: sotia lui, Faten Hamama, de care a divortat dupa 13 ani de mariaj.

Nascut in 1932, in Alexandria, pe numele real Michel Chalhoub, Sharif a provenit ditnr-o familie bogata. Mama lui, Claire, a decis ca e cel mai bine ca micul Omar sa mearga la internat de la varsta de 10 ani. A fost trimis la una dintre cele mai bune scoli din Cairo, unde Omar a inceput sa joace teatru, iar la scurt timp a luat drumul actoriei.

In 1954, a primit un rol intr-un film arab, alaturi de cea mai faimoasa actrita din Egipt, Faten Hamama. In pelicula, cei doi s-au sarutat, iar gestul lor a provocat un adevarat scandal. Indragostit pana peste cap, Omar, crescut intr-o familie Greco-catolica, s-a convertit la Islam pentru a se casatori cu Faten. In urmatorii sapte ani au jucat impreuna in mai mult de zece filme.

Insa relatia a inceput sa se deterioreze dupa ce Omar a primit rolul din “Lawrence al Arabiei", alaturi de Peter O’Toole, care i-a adus nenumarate admiratoare. Atentia primita i-a distrus casnicia. Convins ca nu ii va fi fidel sotiei, Omar a divortat. Eram, pana la urma, inca tanar si se putea recasatori oricand.

Omar Sharif a murit. Nu a fost sa fie asa: Omar a recunoscut, pe parcursul vietii, ca nici o alta femeie nu i-a cucerit inima si ca Faten a fost marea lui iubire. Nu s-a recasatorit, desi a avut numeroase aventuri. Faten, in schimb, si-a refacut viata: s-a recasatorit cu un doctor.

Cu toate ca Faten a fost cea care i-a furat inima pentru totdeauna, Omar Sharif a avut relatii cu unele dintre cele mai mari actrite de la Hollywood. Barbra Streisand, Ingrid Bergman, Catherin Deneuve i-au trecut prin pat, dar nici o relatie nu a fost de durata.

Faten a murit in ianuarie 2015, la 83 de ani. Atunci Tareq s-a vazut nevoit sa i idea dureroasa veste tatalui sau. Omar Sharif a fost distrus de durere. La cinci zile, a intrebat nedumerit: “Cine e Faten?".
Atunci, Tareq l-a dus la doctori, care au descoperit ca actorul suferea de Alzheimer. In mai, anuntul a fost facut public: „Tata are Alzheimer. Este inca foarte greu sa ne dam seama in ce stadiu se afla, dar simptomele bolii sunt mai mult decat evidente"

Omar Sharif a murit, dar a lasat in urma o impresionanta cariera cinematografica. Primul actor arab care a atins faima internationala, multumita sarmului si prezentei carismatice, el a devenit cunoscut dupa filmul “Lawrence al Arabiei" (1962), in care a jucat alaturi de Peter O’Toole. Atunci, el a fost si nominalizat la Premiul Oscar, puncteaza variety.com.

Datorita accentului sau dar si a faptului ca era foarte aratos, Omar Sharif nu a fost distribuit doar in rolurile de arabi. Din contra, el a primit numeroase roluri diverse din punct de vedere etnic. A fost un rus in “Dr. Zhivago", un evreu din New York in “Funny Girl", un german in “The Night of the Generals", un spaniol in “Behold a Pale Horse", un mongol in “Genghis Khan".

Omar Sharif a murit. Totusi, etnia lui i-a adus unele probleme. Dupa ce a fost distribuit in “Funny Girl" (1968), alaturi de Barbra Streisand, presa egipteana a cerut ca cetatenia lui Sharif sa fie retrasa cetatenia, ca urmare a unei scene de dragoste intre cei doi protagonisti.

Din anii 1980, a inceput sa apara in filme egiptene si a continuat sa joace in numeroase pelicule si seriale. Insa, nemultumit de rolurile care i se ofereau, a preferat sa ia pause lungi. “E plicitisitor sa inveti replici proaste si sa lucrezi cu regizor netalentati. Nu am vrut sa ma retrag complet, dar o sa o fac daca nu apare nimic bun", a spus el in 2002, potrivit avclub.com.

Omar Sharif a primit un Glob de Aur pentru “Lawrence al Arabie", unul pentru “Dr. Zhivago", dar si un premiu Cesar in 2003, pentru “Monsieur Ibrahim". In 2005, el a primit Medalia UNESCO Sergei Eisentein pentru contributia adusa cinematografiei si diversitatii cultural.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.