Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Coreea de Nord, nimic de invidiat,
783 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coreea de Nord, nimic de invidiat / Adelin Petrisor
883 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Bun venit in Coreea de Nord!
74 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dictatura, paranoia, foametea: Coreea de Nord
127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lagarul 14: Zona de control total
922 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coreea de Nord si de Sud:doua lumi diferite
210 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mai rau decat animalele- viata intr-un lagar nord-coreea
553 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jocul propagandei (2015)
476 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coreea de Nord -O lume a nebuniei Documentar BBC Part 1
1.412 vizite - 0 comentarii
adaugat de buster
 
  Coreea de Nord -O lume a nebuniei Documentar BBC Part 2
1.537 vizite - 0 comentarii
adaugat de buster
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Coreea de Nord – Nimic de invidiat

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.08.2015  Adauga la favorite 1.158 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
“Nimic de invidiat" este un film documentar realizat de unul dintre cei mai cunoscuti jurnalisti romani, Adelin Petrisor, dupa vizita pe care a facut-o in 2012 in cel mai dur lagar comunist inca existent in lume – Coreea de Nord. Adelin Petrisor a ajuns in Coreea de Nord in 2012, alaturi de colegul sau de la TVR, cameramanul Catalin Popescu. Au fost primii jurnalisti TV romani carora li s-a permis accesul dupa 1989 in tara izolata de restul lumii. Experienta lor s-a concretizat in publicarea albumului de fotografii “Coreea de Nord, un lagar cit o tara" (2012) si a volumului “Tara cu un singur gras", aparut recent la Editura Polirom.

Cu cateva dintre cele 16 fotografii color care ilustreaza relatarile din carte, Adelin Petrisor a participat la International Photography Awards, unde a castigat premiul la sectiunea „Editorial Non-Pro" si s-a numarat printre finalistii sectiunii „Discovery of the year". In plus, Adelin Petrisor a mai produs documentarul “Coreea de Nord, nimic de invidiat", selectat in 2013 la Astra Film Festival Sibiu, unul dintre cele mai importante festivaluri de documentare din Europa de Est.

In aprilie 2012, nord-coreenii au celebrat 100 de ani de la nasterea lui Kim Il Sung. Dincolo de festivismul faraonic, Coreea de Nord e un lagar urias in care traiesc 25 de milioane de oameni, care nu au voie sa detina proprietati, primesc mancare pe cartela, nu au voie sa vorbeasca cu strainii si nu stiu ce e Internetul. Pentru paradele grandioase, coreenii se pregatesc saptamani la rand, iar in Phenian se construiesc blocuri cu 50 de etaje, care nu sunt locuite de nimeni, caci rolul lor este doar cel de a impresiona strainii si de a masca saracia.

Daca maine s-ar prabusi regimul comunist, coreenii nu ar sti ce sa faca. Ei traiesc cu ceea ce primesc, iar daca sunt intrebati daca sunt multumiti de traiul lor, nu stiu ce sa raspunda, fiindca nu au un termen de comparatie, nu au la ce sa se raporteze. In prezent, Coreea de Nord este tara cea mai izolata din lume. (Surse: Adevarul si Astrafilm)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.