Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Nelly Miricioiu
1.165 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Elena Hasna si Alex Pirvu
1.900 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pink Floyd si istoria sa 1965-2005
364 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  APARTAMENTELE IN ROMANIA COMUNISTA
251 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este sangele?
548 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hollywood- Anii 1932-1934- Secvente de arhiva-12
774 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Film documentar - Rosia Montana, Pretul aurului
1.093 vizite - 0 comentarii
adaugat de Lary
 
  Bun venit in India - Documentar (Episodul 3 din 3)
68 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria unei motociclete - Harley-Davidson / Partea 1
1.021 vizite - 0 comentarii
adaugat de utile
 
  33 de lucruri INCREDIBILE despre JAPONIA
1.307 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Nelly Miricioiu-2

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.07.2015  Adauga la favorite 1.333 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Scottish Opera

Consacrarea internationala adevarata s-a produs odata cu debutul sau pe scena Operei scotiene, Scottish Opera, in 1981, in rolul Violettei din La traviata de Giuseppe Verdi. Alte roluri interpretate pe scena operei nationale a Scotiei din Glasgow au inclus Manon Lescaut si Tosca, ambele scrise de Giacomo Puccini.

Royal Opera House
In anul urmator, Miricioiu a debutat pe scena Operei Regale, Royal Opera House, din Londra in rolul Neddei din Paiate de Ruggiero Leoncavallo, alaturi de Jon Vickers, iar ulterior a interpretat rolul Margueritei din Faust de Charles Gounod, Antonia din Povestirile lui Hoffmann de Jacques Offenbach si Valentine din Les Huguenots de Giacomo Meyerbeer.

Teatro alla Scala si alte scene[modificare | modificare sursa]

In 1983, Nelly Miricioiu si-a facut debutul pe scena operei La Scala din Milano, in rolul titular din Lucia di Lammermoor.[4] Ulterior, devenind o voce confirmata, soprana romana a aparut pe scenele celor mai importante teatre lirice din Europa, cantand la Amsterdam, Bruxelles, Roma, Hamburg, Geneva, Munchen, Viena, Salzburg, Paris, Madrid, Barcelona, etc., fiind constant aclamata ca Violetta din La Traviata, Mimi din La bohėme, Cio-Cio-San din Madama Butterfly, Silvana din La Fiamma, Adriana din Adriana Lecouvreur si Francesca din Francesca da Rimini.

Statele Unite ale Americii
Miricioiu a aparut de asemenea pe scenele lirice din Statele Unite ale Americii, de la Washington, DC, la Philadelphia, Dallas, si San Francisco, facindu-si debutul la Metropolitan Opera din New York ca Mimi (La boheme) in 1989. A jucat si in America de Sud, si anume la opera din Santiago de Chile si la Teatro Colon in Buenos Aires.

In 1992 a interpretat rolul Amenaidei din Tancredi de Rossini bucurindu-se de mult succes de Salzburg, dupa care a inceput sa se concentreze pe repertoriul de bel canto, abordind si alte roluri rossiniene ca Armida, Semiramide, Ermione, cit si roluri din Donizetti si Bellini in opere ca Anna Bolena, Roberto Devereux, Il pirata, Norma.[5]

In paralel Miricioiu a inceput sa colaboreze cu Opera Rara, aparind atit in lucrari de Rossini si Donizetti de mult uitate, cit si in opere de compozitori ca Pacini si Mercadante, in concerte si in inregistrari pe disc, ca de exemplu Ricciardo e Zoraide, Rosmonda d'Inghilterra, Maria de Rudenz, Maria, regina d'Inghilterra, Orazi e Curiazi, Emma d'Antiocchia, etc.

Repertoriul ei include si roluri verdiene din opere ca Ernani, Luisa Miller, I vespri siciliani, Don Carlo. A colaborat cu dirijori si directori de scena prestigiosi si cu solisti de prima marime ai scenei lirice ca Luciano Pavarotti,[3] Jose Carreras,[3] Placido Domingo, Jose Cura, Giuseppe Taddei[3] sau Roberto Alagna, ca sa numim doar citiva.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.